IN GOEDE AARDE EN LADONK III: 6,1 MILJOEN WINST

Boxtel incasseert miljoenen

© 2006 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Het centrale Newtonplein van In Goede Aarde. De nieuwbouwwijk levert de gemeente Boxtel miljoenen euro's op.

Een voorlopige opmaak van de balans leert dat de realisering van de duurzame nieuwbouwwijk In Goede Aarde de gemeente flink wat extra geld heeft opgeleverd. Deze week werd duidelijk dat liefst 5,5 miljoen euro in de gemeentekas kan worden gestort. De ontwikkeling van bedrijventerrein Ladonk III (De Staarten en omgeving) spekt de bankrekening van de gemeente met nog eens 1,6 miljoen euro.

Volgens wethouder Ger van den Oetelaar, verantwoordelijk voor In Goede Aarde, pakt de grondexploitatie van de nieuwbouwwijk positiever uit dan gedacht: ,,Zelf rekende ik op een bedrag van circa 4 miljoen euro. Dat dit nu aanzienlijk hoger uitvalt is te danken aan het feit dat we een jaar of drie geleden, tijdens de economische dip waarin Nederland verkeerde, toch hebben vastgehouden aan de bouw van de muurwoningen."

De verkoop van het deelplan De Kantelen verliep aanvankelijk moeizaam en de gemeente kreeg het advies huizen te bouwen die makkelijker verkoopbaar waren. ,,We hebben het risico genomen om door te gaan op de ingeslagen weg en dat is goed uitgevallen. De verkoop trok kort daarna aan en daardoor hebben we ook eerder geld gebeurd. Dat het financieel resultaat boven verwachting is, danken we met name aan de extra rentebaten", vertelde wethouder Van den Oetelaar deze week.

NIEUW BELEID
Van de winst die is gemaakt met In Goede Aarde is inmiddels 4,5 miljoen euro bijgeschreven op de reserves van de gemeente. Dat is ook gebeurd met de 1,6 miljoen euro die de ontwikkeling van bedrijventerrein Ladonk III heeft opgeleverd. ,,Met deze 6,1 miljoen euro kunnen we de doelstellingen gaan realiseren uit het ambitieuze beleidsprogramma dat dit nieuwe college eerder dit jaar heeft vastgesteld", blikt burgemeester Frank van Beers vooruit. Of dat ook gaat gebeuren, hangt af van de gemeenteraad. Die heeft het laatste woord bij de besteding van de extra miljoenen.
21 december 2006

Print deze pagina

Terug