ELEKTRONICAZAAK ONDERGAAT FACELIFT

Rickelman kiest voor service

© 2006 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Het interieur van elektronicazaak Rickelman is compleet vernieuwd.

Een groot klantenonderzoek met straatinterviews was de directe aanleiding voor een ingrijpende facelift van elektronicawinkel Rickelman aan de Van Beekstraat. ,,Het onderzoek wees uit dat we bij het publiek een goede naam hebben qua service, maar dat de winkel er wat ouderwets uit zag. Na tien jaar was het ook wel tijd voor een modernere uitstraling", erkent winkelier Ad Nouwens.

Na een tijdje gesloten te zijn geweest voor de verbouwing, is de winkel van Nouwens vrijdag weer opengegaan. De luisterhoek waar voorheen grote luidsprekerboxen stonden opgesteld is aan de winkel onttrokken. ,,Overbodig geworden door de ontwikkeling van de moderne technologie", legt Nouwens uit. Een grote 'plasmawand', met uiteenlopende merken lcd-schermen is de nieuwe blikvanger in de winkel. ,,Een paradepaardje", glundert de ondernemer. Beeldschermen zijn, naast witgoed, de grootste kracht van de Boxtelse winkel, vindt de eigenaar.

Inkooporganisatie EP, waarbij Rickelman al sinds jaren is aangesloten, heeft de restyling voor haar rekening genomen. ,,Het gebruik van hout in het interieur zorgt voor een warmere uitstraling", vindt Nouwens, die de elektronicazaak in de wijk Selissenwal dertig jaar geleden van de gebroeders Rickelman overnam.

Met een eigen technische dienst, eigen monteurs en een eigen bezorgdienst weet EP Rickelman klanten voor lange tijd aan zich te binden. ,,Elke maand hebben we wel twee avonden waarin we worden bijgepraat over de nieuwste technische snufjes. De ontwikkelingen gaan erg snel. Bovendien worden de monteurs continu bijgeschoold. Zo blijven we op de hoogte van het nieuwste van het nieuwste", aldus Nouwens.

KLEIN STADSHART
De ondernemer vindt het niet moeilijk zich te blijven onderscheiden: ,,Cash-and-carry's duwen elkaar weg uit de markt. Als het echt alleen om de prijs gaat, reizen klanten stad en land af. Mijn ervaring is dat de Boxtelse consument kiest voor wat meer kwaliteit. Niemand betaalt graag te veel, maar is wel bereid wat meer op tafel te leggen voor een goede service."

De vernieuwing van zijn elektronicazaak past helemaal in de revitalisering van de wijk Selissenwal. Nouwens: ,,We horen aan de toonbank louter positieve reacties over de verbeteringen die gaande zijn in de wijk. Bovendien merken we dat de samenstelling van de wijk evenwichtiger is geworden. Als over enkele jaren aan de overkant de winkels in appartementencomplex Banier zijn betrokken en het nieuwe wijkcentrum is gerealiseerd ontstaat een 'klein stadshart'. Heel goed wat hier gebeurt."
7 december 2006

Print deze pagina

Terug