NEGEN INWONERS OVERVALLEN

Politie maakt jacht op overvaller met mes

Een onbekende man heeft de afgelopen dagen in Boxtel een negental inwoners proberen te overvallen. In één geval lukte dat en werd een 46-jarige Boxtelaar onder bedreiging van een mes gedwongen zijn portemonnee af te staan. Acht andere overvallen mislukten, de dader is voortvluchtig.

Volgens een woordvoerder maakt de politie op grote schaal jacht op de overvaller. Inmiddels gaat men er vanuit dat alle overvallen door dezelfde man worden gepleegd. Bij de laatste overvallen op maandagavond 4 december werden direct vier politiewagens ingezet om te trachten de verdachte op te sporen. De politie slaagde er echter niet in de man te traceren.

Volgens de politiewoordvoerder is de verdachte een tamelijk grote man (1,70 tot 1,85 meter) van 20 tot 30 jaar die zich op een donkere fiets of mountainbike verplaatst. Vanwege de verschillende signalementen die de slachtoffers hebben doorgegeven, is nog niet duidelijk of het om een blanke of getinte man gaat. Getuigen spreken van een getinte man.

De overvaller maakt steevast gebruik van een mes. ,,Opvallend is dat hij zijn slachtoffers in eerste instantie keurig aanspreekt, alsof hij de weg vraagt. Daarna vraagt hij pas om een portemonnee of een telefoon", aldus de woordvoerder. Hij draagt een donkere jas met hoge kraag en een muts of capuchon.

ONTSNAPPEN
De eerste melding kwam vrijdagavond 1 december van de Burgakker waar op het parkeerterrein voor de openbare bibliotheek een 46-jarige man werd overvallen. Nadat het slachtoffer zijn portemonnee had afgestaan, ging de verdachte er vandoor op een mountainbike. Vrijdagavond omstreeks 23.30 uur probeerden twee mannen op de Van der Voortweg een 28-jarige man te beroven van zijn portemonnee en mobiele telefoon.

Zaterdagochtend 2 december om 06.10 uur werd op het Gildenhof een 44-jarige man uit Boxtel aangesproken door een man op een mountainbike. De overvaller haalde ook hier een mes te voorschijn en eiste geld. Het slachtoffer zette het op een lopen en kon ontsnappen. Korte tijd later, omstreeks 07.00 uur, werd een 63-jarige Boxtelaar op de Baanderherenweg aangesproken door een man die met een mes dreigde en de portemonnee van het slachtoffer wilde hebben. Nadat het slachtoffer iets naar de dader had gegooid, sloeg hij op de vlucht.

Zondagavond 3 december om 18.50 uur probeerde de man een 22-jarige medewerker van het Shell-benzinestation aan de Baandervrouwenlaan te overvallen. Onder bedreiging van een mes eiste hij geld. Omdat de medewerker snel de deur afsloot, mislukte de overval. Maandag 4 december maakte de politie opnieuw melding van een drietal overvalpogingen. Omstreeks 18.00 uur werd op Duinendaal een 58-jarige vrouw bedreigd met een mes. Dat gebeurde door een man die haar op de fiets tegemoet kwam. De overvaller vluchtte toen de vrouw begon te gillen en zich andere mensen meldden.

Even later sloeg de man tevergeefs toe op de Raaphof, waar hij omstreeks 18.10 uur probeerde een 55-jarige vrouw van haar portemonnee te beroven. Ze werd aangesproken door een man op een fiets. De vrouw ging niet op de eis van de overvaller in en liep volgens de politie van de man weg. In de Ons Doelstraat trachtte de man omstreeks 18.15 uur tevergeefs een 47-jarige vrouw te beroven. Hij bedreigde het slachtoffer met een mes en vroeg haar portemonnee en mobiele telefoon.

Dinsdagochtend 5 december om 07.35 uur werd een 21-jarige man op de Van Cronenborgstraat van zijn portemonnee en telefoon beroofd. Onder bedreiging van een mes moest hij zijn bezittingen afgeven. De overvaller ging er vandoor op een mountainbike.

GETUIGEN
De politie is op zoek naar getuigen van de diverse overvallen. Men zoekt specifiek naar twee jongens die tijdens de overval op de Raaphof in de straat stonden te praten. Mensen die meer informatie kunnen geven, kunnen bellen met 0900-8844.
7 december 2006

Print deze pagina

Terug