DOMMELBAD BIJNA KLAAR VOOR OPENING

Boxtel gaat zwemmen in een juweeltje

© 2006 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Blikvanger in het Dommelbad is het kinderzwembad met tal van kleurrijke speelelementen.

De toekomstige medewerkers van het Dommelbad zijn deze week wegwijs gemaakt in de gloednieuwe voorziening aan de Schijndelseweg. Manager Kees Lodewijk van de ConeGroup uit 's-Heerenberg verzorgde een rondleiding voor de medewerkers die vanaf zaterdag 16 december de eerste zwemmers zullen ontvangen. Een dag eerder, op vrijdag 15 december, opent burgemeester Frank van Beers het nieuwe Boxtelse zwembad.

Het publiek kan zondag 17 december voor het eerst kennismaken met alle faciliteiten van het Dommelbad. Volgens manager Lodewijk is het zwembad op zondagochtend van negen tot twaalf uur geopend voor recreatief zwemmen. 's Middags wordt onder voorbehoud een inloopmiddag gehouden, waarbij het publiek kan kennismaken met alle voorzieningen die in het zwembad zijn gerealiseerd. ,,Het staat nog niet vast of deze kennismaking doorgaat. Zeker is wel dat we in januari een open dag organiseren waarbij alle gebruikers zich zullen presenteren."

© 2006 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Blik op het wedstrijdbassin van het Dommelbad aan de Schijndelseweg. Het bad is deels voorzien van een beweegbare bodem zodat de diepte aangepast kan worden.

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het Dommelbad. Rondom het zwembad wordt met man en macht gewerkt aan de afronding van het parkeerterrein. Binnen oogt het zwembad als voltooid; in de verschillende zwembaden zit water dat de komende week op temperatuur wordt gebracht. In het wedstrijdbad krijgt het water een temperatuur van 28,5 graden Celsius, het kleinere doelgroepenbad wordt 32 graden Celsius. In beide baden zit een beweegbare bodem, die het mogelijk maakt de diepte aan te passen.

ZWEMROOSTERS
Manager Lodewijk is razend enthousiast over het zwembad dat in opdracht van de gemeente Boxtel is gebouwd en door de ConeGroup geŽxploiteerd zal worden. ,,Misschien klinkt het gek als ik het zelf zeg, maar ik vind dat Boxtel straks in een juweeltje mag gaan zwemmen. Hier is iets heel bijzonders gerealiseerd."

© 2006 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: De toekomstige medewerkers van het Dommelbad worden door man ager Kees Lodewijk (links) wegwijs gemaakt.

Volgens de manager worden de zwemroosters van zwembad Den Haagakker gekopieerd in het Dommelbad. Om die reden is er op zaterdag vooralsnog geen ruimte voor recreatief zwemmen omdat het bad onder meer gebruikt wordt door de ook in Boxtel erg populaire Eerste Oirschotse Zwemclub en de Reddingsbrigade. ,,Omdat het Dommelbad groter is en meer kan bieden, verwacht ik wel dat er straks ruimere mogelijkheden zijn", aldus Lodewijk.

Het Dommelbad wordt vrijdag 15 december om 18.15 uur officieel geopend door burgemeester Frank van Beers.

© 2006 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Kunstzinnige blik op een van de kleedruimtes in het Dommelbad.
7 december 2006

Print deze pagina

Terug