EIGENAAR CAFETARIA KOMT MET INBREIDINGSPLAN

Plan voor nieuwe cafetaria en drie woningen in Esch

© 2006 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Beeld van cafetaria 't Essche Trefpunt aan de Dorpsstraat in Esch.

Eigenaar Ruud Wagemakers van cafetaria 't Essche Trefpunt aan de Dorpsstraat in Esch hoopt dat zijn plan om op deze locatie naast de bouw van een nieuw cafetaria drie woningen te realiseren ontwikkeld kan worden. Wagemakers benadrukt dat het niet de bedoeling is dat de snackbar verdwijnt. ,,Daar is absoluut geen sprake van. We willen de zaak alleen maar vernieuwen met eventueel meer terrasruimte en extra zitgelegenheid in de cafetaria", aldus de Esschenaar.

Wagemakers was geschrokken van een bericht in de media dat er huizen gepland zijn op de plek van zijn cafetaria. ,,'t Essche Trefpunt bestaat al 21 jaar. Na die publicatie dachten veel vaste klanten dat we de zaak gaan wegdoen, maar dat is dus niet waar omdat we alleen van plan zijn een nieuwe cafetaria te beginnen", aldus Wagemakers.

,,We hebben inmiddels al verschillende plannen voorgelegd aan de welstandscommissie, waaronder een om acht appartementen te realiseren. Maar die plannen zijn afgekeurd. Veel mensen weten niet dat wij achter de snackbar en onze woning over een groot kavel beschikken. Vorige week is het huidige plan om een nieuwe zaak, een woning naast het cafetaria en twee andere woningen te realiseren door de welstandscommissie besproken. Onder meer vanwege gezinsuitbreiding willen we in plaats van onze huidige woning boven de snackbar graag een woning naast 't Essche Trefpunt bouwen."

Wagemakers geeft aan dat zijn plan nog in de kinderschoenen staat. ,,Het kan nog een hele tijd duren voordat ik de bouwvergunning in handen heb. Eerst zal de welstandscommissie zijn goedkeuring moeten geven. Omdat ook een wijziging van het bestemmingsplan noodzakelijk is om alles te realiseren, moeten ook de provincie en de gemeente Haaren zich over het plan uitspreken. Die procedures zullen veel tijd kosten. Er is dus nog niets concreet", geeft hij aan.

,,Het gaat in feite om een inbreidingsplan in het centrum van het dorp Esch. Het is dus de bedoeling dat ik en mijn vrouw Natascha, die mede-eigenaar is van de cafetaria, met ons gezin in de woning naast onze zaak trekken, terwijl de andere twee woningen voor ge´nteresseerde kopers op de markt komen. Maar zover is het dus nog lang niet, we staan pas aan het begin."
30 november 2006

Print deze pagina

Terug