BURGEMEESTER OPENT NIEUWE SUPERMARKT

Albert Heijn in sneltreinvaart klaar

© 2006 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Ronald (rechts) en Cor de Jong zijn het gezicht van de Albert Heijn-supermarkt aan de Prins Hendrikstraat.

Na een grondige metamorfose is gisteravond een begin gemaakt met de inrichting van supermarkt Albert Heijn aan de Prins Hendrikstraat. Niet minder dan vijftien grote vrachtwagens zijn nodig om de supermarkt te voorzien van alle producten. Zondag 26 november opent ondernemer Ronald de Jong uit Gorinchem de Boxtelse vestiging van Albert Heijn. Burgemeester Frank van Beers verricht de openingshandeling.

Met een winkelvloeroppervlakte van 2.000 vierkante meter valt de supermarkt volgens De Jong onder de grotere wijkwinkels met een regionale functie. Op de loonlijst staan 120 medewerkers, maar de verwachting is dat binnen een half jaar al 160 mensen bij Albert Heijn in Boxtel werkzaam zullen zijn. Een informatieavond in grand café Rembrandt lokte maandagavond ruim honderd belangstellenden die allemaal solliciteerden naar een job bij de nieuwe supermarkt.

De Jong geeft aan dat de medewerkers die werkzaam waren bij de Konmar Superstore van zijn voorganger Henk Verhagen allen werkzaam blijven bij Albert Heijn. ,,Hun vertrouwde gezichten blijven dus behouden, de bakker en de slager keren gewoon terug", vertelt de ondernemer, die jarenlang een grote Super de Boer-supermarkt in Gorinchem runde. Die zaak werd, zo meldt De Jong trots, enkele keren bekroond tot de beste supermarkt van Nederland.

© 2006 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: De schappen van de nieuwe Albert Heijn-vestiging worden gevuld voor de opening op zondag 26 november.

GOED DOEL
Dat Albert Heijn opent op een koopzondag – een landelijke primeur – noemt de ondernemer een 'schitterend aanknopingspunt' om in Boxtel van start te gaan. Voorafgaand aan de opening door burgemeester Van Beers krijgen vier reeds geselecteerde buurtbewoners de kans om een grote winkelwagen gratis te vullen met producten. De Jong: ,,Dat doen ze niet voor zichzelf, maar voor een goed doel dat ze zelf hebben aangemeld. Zodra de karren vol zijn, rijden ze door het lint dat voor de ingang is gespannen."

Het pand aan de Prins Hendrikstraat heeft de voorbije weken een metamorfose ondergaan. Niet alleen is in korte tijd een nieuwe tegelvloer gelegd, ook is een systeemplafond met veel inbouwspots geďnstalleerd. Alle apparatuur is nieuw; winkelrekken zijn op locatie geassembleerd en zijn gisteren in de winkel geplaatst. Sinds gisteravond worden de vakken in sneltreinvaart gevuld. Vijftien grote vrachtwagens moeten daarvoor worden gelost.

© 2006 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Medewerksters maken de vitrines schoon.

De opening van Albert Heijn wordt zondag opgeluisterd met een kinderkermis. De hele dag worden suikerspinnen uitgedeeld en kinderen mogen op de foto met de bekende hamster waarmee de supermarkt de 'hamsterweken' aankondigt.

In de papieren editie van Brabants Centrum uitgebreid aandacht voor de opening van Albert Heijn in Boxtel.

© 2006 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Ook limonadeflessen krijgen een plaatsje in de schappen.
23 november 2006

Print deze pagina

Terug