RECORDPOGING DANSEN OP BREDE SCHOOL

’What a feeling’ brengt jeugd op de been

© 2006 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Burgemeester Frank van Beers doet de bewegingen na die buurtsportwerker Nicole van Spaendonk voordoet aan de kinderen van de brede school.

Heel Nederland danste donderdag 16 november. Op initiatief van de GGD Hart voor Brabant, Vivent en het Servicepunt Sport en Bewegen werd een wereldrecordpoging dansen georganiseerd. Heel Nederland danste vanaf tien over elf op het nummer ’What a feeling’ van zangeres Irene Cara. In Boxtel deden in het Vmbo-College, basisschool De Vorsenpoel en brede school De Wilgenbroek honderden kinderen mee aan de actie. Ook burgemeester Frank van Beers en wethouder Anton van Aert zetten hun beste beentje voor.

De recordpoging maakte deel uit van het themajaar ’Overgewicht. Duik in je gezondheid’. Het streven was om in het Guiness Book of records te komen. Daarnaast was het de bedoeling van de organisatoren om deelnemers te laten ervaren hoe leuk het is om samen te bewegen en om het onderwerp bewegen op de politieke agenda te krijgen.

© 2006 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Burgemeester Van Beers danst met leerlingen van De Spelelier op de muziek van Irene Cara.

Een voor een kwamen de klassen donderdag 16 november de grote aula van brede school De Wilgenbroek binnen. Groep acht nam plaats op het podium, waar zij samen met buurtsportwerker Nicole van Spaendonk en burgemeester Frank van Beers de bewegingen die bij het dansje hoorden voor zouden doen. De andere kinderen bezetten van klein naar groot de ’dansvloer’.

,,Ik vind het leuk om te dansen”, vertelde Veerle Mestrum (9) enthousiast. ,,Normaal doe ik dat ook, op mijn kamer thuis.” Ook Jurgen van Poelwijck (8) had er zin in. ,,We hebben de afgelopen weken tijdens de gymlessen veel geoefend met Nicole”, vertelde hij. ,,En thuis heb ik met mijn zus de bewegingen geleerd. Zij zit op dansen.”

© 2006 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: De kleuters van De Spelelier moeten lachen om de danskunsten van burgemeester Van Beers.

Zodra de muziek klonk zwierden de armen en stampten de voeten. Vol verve gaven de kinderen een spectaculaire dansshow weg. De burgemeester deed enthousiast mee. ,,Het ging heel goed”, vond Van Beers. ,,Het ritme lag me en ik vond het heerlijk om tussen de kinderen mee te doen. Nicole had me van tevoren in het kort de bewegingen voorgedaan en de kinderen hielpen me tijdens het dansen met wat ik moest doen.”

© 2006 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Beeld van burgemeester Van Beers die samen met de kinderen van groep 8 en buurtsportwerker Nicole van Spaendonk het ingestudeerde dansje vol verve uitvoert.
16 november 2006

Print deze pagina

Terug