POPCONCERT BOXTEL'S HARMONIE VALT IN DE SMAAK

'Deze muziek houdt je eeuwig jong'

© 2006 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Dat popmuziek ook op het lijf is geschreven van een blaasorkest bewees Boxtel's Harmonie met het Concert van de Eeuwige Jeugd. Met zang van Two of Us (linksboven) en popkoor Canzonetta klonken in het JRL tal van evergreens.

,,Ja, met deze muziek blijf je inderdaad 'eeuwig jong'. Prachtig wat hier op de planken is gebracht. En dan maar zeggen dat er in Boxtel niets te beleven is. Ik heb een fantastische avond beleefd; dat mogen ze van mij best nog eens doen." Hennie Kerkhoff was enthousiast toen ze na afloop van het Concert van de Eeuwige Jeugd de zaal uitliep. En met haar alle ruim driehonderd bezoekers die Boxtel's Harmonie op de been bracht.

Een verrassende combinatie. Dat was de mening van veel bezoekers van het popconcert waarvoor Boxtel's Harmonie samenwerking had gezocht met het plaatselijke duo Two of Us en het Tilburgse koor Canzonetta. In de aula van het Jacob-Roelandslyceum klonken speciale arrangementen van onvergetelijk pophits. Ondanks enkele kleine oneffenheidjes in de begeleiding door het harmonieorkest groeide 'Nights in white satin' uit tot een aanstekelijk uitvoering door de drie groepen.

De muziek van het Concert van de Eeuwige Jeugd nodigde uit om mee te swingen, maar dat was door de opstelling van de brede rijen stoelen niet echt mogelijk. Zingend, klappend en vingerknippend lieten de luisteraars merken dat het programma in de smaak viel. Het was niet alléén luisteren: meezingen of neuriën mocht. Natuurlijk, want het waren louter bekende melodieën die op de lessenaar stonden.

De jonge zangeres Loraine Limbourg, eerder dit jaar nog een van de finalisten tijdens het lokale Idols-wedstrijd The X-Factor, liet in Aretha Franklins versie van 'Respect' horen over een fantastisch stemgeluid te beschikken en velen vonden het dan ook jammer dat haar aandeel tot één lied beperkt bleef. Het virtuoze spel van accordeonist Gijs van Iterson was alleen te horen in Malando's wereldberoemde 'Olé Guapa'. ,,Jammer dat het al afgelopen is", verzuchtte Hedwig de Graaf die al na de eerste tonen aanstalten maakte om de tango te dansen.

HALSBREKEND
Dirigent William Linssen liet de muzikanten van Boxtel's Harmonie halsbrekende toeren uithalen in het spectaculaire 'Riverdance', terwijl zijn collega John Koole het Tilburgse zangtalent van Canzonetta cabaretesk uitbuitte in een nummer van The Pointer Sisters. Voor sopraan Marian van den Dries waren de hoge tonen in het ijle 'Once upon a time in the West' niet altijd haalbaar, maar dat deerde niemand. Het 'feel good'-nummer 'Brand new day' uit The Wizard of Oz maakte veel goed.

Adrie van Osch en Jos Vervoort zorgden als het populaire duo Two of Us voor een wezenlijk aandeel in het programma. Tijdens de pauze zongen veel bezoekers nog het lai-lai-lai uit Simon & Garfunkels 'The Boxer'. Over aanstekelijk gesproken... 'Hey Jude' als slotlied voor een climax waarvan amateur-muzikanten alleen maar van kunnen dromen. Een staande ovatie vormde niet alleen het welverdiende loon naar werken voor de mensen op het podium, maar was ook een compliment voor initiatiefnemer Wim Traa en zijn organisatieteam.

Voorzitter Rob Zink keek na afloop tevreden terug op het concert. Hij sprak van een opsteker voor het muziekkorps, dat nu bijna een jaar een eigen clubhuis ontbeert na de brand bij café De Kom, vorig jaar december.
9 november 2006

Print deze pagina

Terug