WORTELGROEI ZORGT VOOR HOBBELS IN WEGDEK

Buurt is valpartijen Brede Heide beu

© 2006 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Kinderen uit Lennisheuvel protesteerden deze week tegen de boomwortels die voor 95 vervelende en gevaarlijke hobbels in het wegdek van de Brede Heide zorgen.

Veerle Scheutjens (10) en haar één jaar jongere zusje Milou zijn al meerdere keren met builen en schaafwonden thuisgekomen van school. Ook hun vriendinnetje Marcella van der Heijden is al regelmatig van haar fiets gevallen door de hobbels in de Brede Heide. De kinderen togen met een map vol handtekeningen naar burgemeester Frank van Beers met het verzoek nu eindelijk eens actie te ondernemen tegen de wortels die door het wegdek groeien. Uiterlijk volgend jaar moet het asfalt zijn gerepareerd, beloofde de burgemeester.

Vorig jaar oktober trok de moeder van Veerle en Milou, Linda Scheutjens al eens bij de afdeling Openbare Werken van de gemeente Boxtel aan de bel: ,,Het opknappen van het wegdek van Nergena had prioriteit, kreeg ik te horen. Maar dat asfalt is al lang opgeknapt. Het wordt eindelijk eens tijd dat hier iets gaat gebeuren."

Tweemaal per dag fietsen Veerle en Milou van huis naar school en weer terug. Geen lolletje als je de vele gevaarlijke hobbels in het wegdek van de Brede Heide kent. ,,Mama heeft vorig jaar al geklaagd, maar het wordt niet verholpen. En nu het donker wordt en bladeren op de weg vallen wordt het nóg gevaarlijker. Ook vriendjes en vriendinnetjes die hier komen spelen, zijn al eens gevallen", vertelt Veerle boos. Haar zusje heeft de wortels die door het asfalt breken geteld: ,,Het zijn er precies 95", meldt Milou.

Na een nieuwe valpartij was vrijdag 3 november de maat vol. Op de Theresiaschool vroegen Veerle en Milou ouders van hun medeleerlingen een handtekening te zetten die hun verzoek om de weg aan te pakken kracht bij moeten zetten. Zaterdag en zondag zijn de twee meisjes met behulp van vriendjes en vriendinnetjes de deuren langs gegaan in Lennisheuvel.

GOED INITIATIEF
De actie van Veerle, Milou en Marcella resulteerde in ruim 350 steunbetuigingen die woensdag 8 november zijn aangeboden aan burgemeester Frank van Beers. Samen met vier vriendjes en vriendinnetjes en drie moeders toog het tweetal naar het gemeentehuis. ,,Een goed initiatief. Ik wist vooraf alleen niet wat jullie kwamen doen, zodat ik op dit moment niet kan zeggen wat we wanneer kunnen gaan doen. We hebben de zorg voor alle wegen in Boxtel en of deze weg al aan de beurt is, weet ik niet", zei burgemeester Van Beers.

Samen met de steunbetuigingen lieten de zeven kinderen uit Lennisheuvel gisteren in het gemeentehuis ook foto's achter waarop te zien is hoe de boomwortels door het wegdek dringen. De burgemeester fronste zijn wenkbrauwen bij het zien van de plaatjes: ,,Tja, hier is duidelijk iets aan de hand. Maar dat bewijst het grote aantal handtekeningen ook al."

Van Beers beloofde de kinderen op korte termijn te laten weten wat er gaat gebeuren. En dat stemde de Lennisheuvelse jeugd tevreden. Zeker toen een uur later bij Marcella de telefoon ging en de burgemeester aan de lijn hing. Navraag bij de afdeling Openbare Werken had geleerd dat het probleem bekend is en dat waarschijnlijk nog dit kwartaal de boomwortels worden weggefreesd en het asfalt wordt geëgaliseerd. ,,Mits het weer geen roet in eten gooit. Maar uiterlijk in het eerste kwartaal van 2007 moet het probleem zijn verholpen", liet burgemeester Van Beers gistermiddag weten.

De Lennisheuvelse kinderen zijn blij dat hun actie zo snel resultaat heeft opgeleverd. ,,De burgemeester heeft gevraagd of we hem willen bellen als het werk klaar is. Dan komt hij samen met ons naar het resultaat kijken", meldde een opgeluchte moeder Scheutjens.
9 november 2006

Print deze pagina

Terug