AANMOEDIGING VOOR ’LA SEÑORA DITO’

ITB Precisietechniek wint Boxtelse Ondernemers Trofee

© 2006 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Burgemeester Frank van Beers overhandigt de BOT-trofee aan directeur Hans van Dooremalen van ITB Precisietechniek.

ITB Precisietechniek heeft zaterdag 4 november tijdens een drukbezochte verkiezingsbijeenkomst de tweede Boxtelse Ondernemers Trofee (BOT) gewonnen. De BOT wordt ter beschikking gesteld door de Juniorkamer Dommelland. Burgemeester Frank van Beers reikte de trofee uit aan algemeen directeur Hans van Dooremalen.

Het Vmbo-College Boxtel, sporthal De Dommel en restaurant Open Hof stonden zaterdag de gehele dag in het teken van de BOT. Na een sportief en creatief middagprogramma, waarin viertallen van de acht genomineerde bedrijven punten konden verzamelen voor de verkiezing, volgde een spannende verkiezingsavond. Omstreeks halftwaalf maakte de jury bekend wie de felbegeerde ondernemersprijs mee naar huis mocht nemen.

De keuze viel op ITB Precisietechniek, dat is gevestigd aan de Ladonkseweg en sinds 1995 onder leiding staat van Van Dooremalen. Diens vader stond aan de basis van het bedrijf dat inmiddels ook vestigingen heeft elders in Nederland, in Tsjechië en in Mexico. In totaal werken zo’n 350 medewerkers bij ITB Precisietechniek. Vooral de innovatieve kracht van het bedrijf werd door de jury geroemd.

© 2006 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Birgitte Dito van La Señora Dito toont de aanmoedigingsprijs die ze zaterdag tijdens de uitreiking van de BOT in de wacht sleepte.

DURF
Het bedrijf van Birgitte Dito, La Señora Dito, werd beloond met de aanmoedigingsprijs. In juni opende Dito de deuren van haar eigen zaak aan de Stationsstraat nadat ze al enkele jaren aan huis actief was om klanten te winnen voor haar Spaanse passie. Vooral Dito’s ’perfecte oog voor de markt’ en de durf om nu al de vleugels te willen uitslaan werd door de jury met veel punten gewaardeerd.

Tijdens de verkiezingsavond van de Juniorkamer Dommelland werd een veiling gehouden waarvan de opbrengst ten goede kwam aan de Stichting Satu Per Satu. Deze zet zich in voor minderbedeelde inwoners op Java en wordt in Boxtel ondersteund door ondernemer Bernard Vekemans. De veiling van drie kunstwerken, een boormachine en een brandblusser leverden 12.000 euro op voor het goede doel.

© 2006 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Directeur Hans van Dooremalen van ITB Precisietechniek (rechts) praat met medewerker René Hoogstraate over de nieuwste machines die in het bedrijf worden gebruikt.
9 november 2006

Print deze pagina

Terug