DUNGENAAR VERONGELUKT OP STENEN KAMER

Vrachtverkeer in kom Boxtel
eist dodelijk slachtoffer

© 2006 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Medewerkers van politie en brandweer zijn bezig met sporenonderzoek en het afzetten van de plek van het ongeval op de Stenen Kamer.

Een 82-jarige fietser uit Boxtel is woensdagochtend om iets over half twaalf dodelijk verongelukt op hoek van de Baanderherenweg en de Stenen Kamer. De man, een bewoner van woonzorgcentrum Simeonshof, kwam onder een vrachtwagen van een bedrijf uit Sint-Michielsgestel. De wagen was geladen met klinkers en restmateriaal uit de Achterberghstraat.

De fietser stond naast de stilstaande vrachtwagen op de Baanderherenweg. ,,Kennelijk moest men wachten voor het rode licht", meldt een woordvoerster van de politie. De vrachtwagenchauffeur, een 47-jarige man uit Sint-Michielsgestel, sloeg rechtsaf en reed de Stenen Kamer op. Welke richting de fietser op wilde gaan is onbekend. Bij het optrekken moet de trucker de fietser hebben geschept.

Omstanders verbaasden zich gisteren rond het middaguur over het feit dat op deze plek een vrachtauto reed. Dat deed ook een woordvoerster van de gemeente Boxtel. ,,In de bebouwde kom geldt een rijverbod voor vrachtverkeer. Alleen bestemmingsverkeer is toegestaan. Maar het is bekend dat toch veel vrachtverkeer over deze route tussen de rijksweg A2 en bedrijventerrein Ladonk rijdt. Het wordt tijd dat dit onderwerp weer eens aandacht krijgt."

De politie kon hedenochtend, donderdag 2 november niet aangeven of de betrokken vrachtauto onder bestemmingsverkeer valt. Dat was wel het geval, zo blijkt uit navraag bij het aannemingsbedrijf dat momenteel de laatste hand legt aan de asfaltering van de Achterberghstraat ter hoogte van wooncomplex De Rentmeester. De vrachtwagen was via een onderaannemer ingehuurd om puin en klinkers van de reconstructie af te voeren naar het op bedrijventerrein Ladonk gevestigde puinverwerkingsbedrijf Bowie.

Wethouder Wim van Erp spreekt van een tragisch ongeval: ,,Onderzoek heeft aangetoond dat de vrachtwagen volgens de voorschriften was uitgerust met spiegels. Ook de technisch installatie op het kruispunt was in orde.
2 november 2006

Print deze pagina

Terug