KRINGLOOPBEDRIJF START MET INZAMELING BOXTEL

Stoelen, speelgoed en hor voor Het Goed

© 2006 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Wethouder Wim van Erp (derde van links) en directeur Willem van Rijn (rechts) helpen een handje bij het inladen van de eerste Boxtelse goederen voor kringloopbedrijf Het GOED.

Kringloopbedrijf Het GOED regio Eindhoven is woensdag officieel van start gegaan met de inzameling en verwerking van kringloopgoederen in Boxtel. Wethouder Wim van Erp verrichte de officiële openingshandeling door de eerste kringloopgoederen over te dragen aan het bedrijf. De gemeente heeft een driejarig contract gesloten met Het GOED, dat de opvolger is van het Schijndelse Trans, dat begin 2005 stopte.

,,Dit de tweede start van kringloopactiviteiten in Boxtel”, vertelde wethouder Van Erp. ,,De eerste keer, door Trans, is door omstandigheden gestopt. Vervolgens hebben we onze blik verruimd op zoek naar nieuwe kringloopwinkels.” Daarna wendde hij zich tot directeur Willem van Rijn van Het GOED. ,,Ik ben heel blij dat jullie deze activiteiten oppakken.”

,,Alle goede spullen kunnen worden aangeboden aan dit kringloopbedrijf”, vertelde Van Rijn. ,,Onze inzamelingsdienst is georganiseerd vanuit Eindhoven. We zijn bezig met een nieuwe vestiging in Best en vanuit daar is het een kleine stap naar een vestiging in Boxtel.” Vijf locaties zijn daarvoor aangeboden aan Het GOED.

,,Het inwonertal van Boxtel is groot genoeg voor een zelfstandige vestiging van Het GOED”, vertelde Van Rijn. ,,We moeten echter nog bekijken of de aangeboden panden geschikt zijn. We zoeken locaties van 1.500 tot 2.000 vierkante meter. Onze vestiging moet passen in de geldende bestemmingsplannen. Daarnaast moeten onze randvoorwaarden, zoals het opzetten van een werkgelegenheidstraject, gerealiseerd worden. We zijn namelijk een leerwerkbedrijf voor langdurig werklozen.”

Wethouder Van Erp vertelde dat in dat verband samenwerking met de WSD in de pijplijn zit. ,,Die samenwerking is echter nog niet concreet”, vertelde Van Rijn. ,,We gaan in eerste instantie inzamelen in Boxtel. Onze voorkeur gaat er echter naar uit om ons breder in te zetten.”

Vervolgens sjouwden de wethouder en de directeur van Het GOED de eerste kringloopgoederen naar de vrachtwagen van Het GOED. De buit bestond uit een oude computer, een speelgoedauto, spotjes, twee oude stoelen en een hordeur. ,,Dit zijn allemaal goede spullen”, knikte Van Rijn. ,,We zullen ze een tweede leven geven.” Wethouder Van Erp toonde zich tevreden met de overeenkomst met het kringloopbedrijf. ,,We verwachten hiermee enkele tonnen per jaar uit de afvalketen te halen.”

EXTRA SERVICE
Het GOED is een landelijke kringlooporganisatie waarbij zestien kringloopbedrijven zijn aangesloten. Het GOED zet zich samen met gemeenten en partners in voor meer hergebruik van goederen en werkgelegenheid. In totaal werken ongeveer 550 medewerkers bij de winkels van Het GOED en het textielsorteercentrum. De gemeente Boxtel heeft Het GOED benaderd vanwege haar ervaring op het gebied van inzameling van herbruikbaar grofhuishoudelijk afval in andere gemeenten.

Voor het gratis afhalen van herbruikbare spullen kunnen inwoners van de gemeente Boxtel een afspraak maken bij Het GOED op telefoonnummer (0411) 67 76 57. In overleg haalt Het GOED ook complete inboedels op.
2 november 2006

Print deze pagina

Terug