GEVARIEERD PROGRAMMA IN DE ROTS

Tweede editie Popgefokt! bereikt veel jongeren

© 2006 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Wethouder Anton van Aert speelt een partijtje pannavoetbal met Ingrid van der Heijden.

De tweede editie van het politiek en cultureel festival Popgefokt! in en rond gemeenschapshuis De Rots was zaterdag 21 oktober een ideale ontmoetingsplek. Bands met verschillende muziekstijlen en een vijftal wokshops brachten de jongeren en de lokale politiek met elkaar in contact.

Het festival werd geopend door wethouder Anton van Aert (PvdA/GroenLinks) van Jeugdzaken. ,,Het is belangrijk dat er voor jeugd en jongeren weer iets georganiseerd is”, stelde Van Aert. ,,Er zijn meerdere politici aanwezig. Dus jongeren, als je iets op je hart hebt, grijp je kans."

De wethouder opende het festival door een partijtje pannavoetbal te spelen met Inge van der Heijden, een van de organiserende vrijwilligers. Panna is een voetbalvariatie waarin twee spelers tegen elkaar spelen. Wanneer je de bal door de benen van de tegenstander weet te schoppen, heb je een panna en is de wedstrijd afgelopen. De wethouder won de ontmoeting met glans.

© 2006 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Tijdens Popgefokt! klonk de hele dag muziek. Hier is de band SPCHLSS in actie.

CONTACT
Aan de workshops werd door diverse politici meegewerkt. De deelnemers van de workshops leefden zich uit op het gebied van vrij schilderen, percussie, poprock, streetdance en rap. De groepen waren zeer gevarieerd van samenstelling. Kinderen van een jaar of zes tot aan jongeren van rond de twintig leefden zich uit op de skateramp op het buitenterrein van De Rots.

Op het podium in de grote zaal, bracht een achttal bands hun muziek tot middernacht ten gehore. De Boxtelse rapgroep HGF opende het programma. De grote schare fans zorgde voor een enthousiaste ontvangst. Bas Koenraadt (gemeenteraadslid voor de Progressief Democratisch Partij) presenteerde het muzikale gedeelte van het festival.

Wethouder Van Aert vond het plezierig dat er ook kinderen aanwezig waren. ,,Deze jeugdigen zijn de jongeren van de toekomst. Als die de weg naar het jongerencentrum weten te vinden, dan blijven we met hen in contact", meende Van Aert. ,,Het zijn immers ook onze vrijwilligers van de toekomst; we hebben hen hard nodig.”

De 18-jarige Chemi Ras van rapgroep HGF genoot van zijn optreden, maar vond Popgefokt! als geheel ook een leuke happening. ,,Ik vermaak me hier prima en blijf zeker tot het einde”, vertelde Ras enthousiast.

UITGEWEKEN
Jongerenwerkster Petra Ten Cate van DELTA Stichting Welzijn Boxtel organiseerde het festival samen met een tiental vrijwilligers. Ten Cate toonde zich tevreden: ,,Doordat elke band een eigen publiek aantrok, hebben we met dit festival wel een paar honderd jongeren weten te bereiken. Veel meer dan de 150 waar we op gegokt hadden."

Ook de samenwerking met de vrijwilligers van gemeenschapshuis De Rots verliep erg plezierig, meldde de jongerenwerkster. ,,Jongerencentrum De Steeg kan maximaal 75 jongeren herbergen. Omdat we hoopten meer jongeren te bereiken, zijn we uitgeweken naar De Rots en dat blijkt een goede keuze geweest te zijn."

© 2006 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: De raadsleden Ria Simons (geheel rechts) en Ton Jonkers (midden) doen samen met de jeugd mee aan de schilderworkshop.
26 oktober 2006

Print deze pagina

Terug