FOUT IN PUBLICATIE BREEKT OP

Plan sportpark ODC opnieuw ter inzage

De aanvraag voor een verklaring van geen bezwaar om voetbalclub ODC te kunnen verhuizen naar De Renbaan wordt opnieuw zes weken ter inzage gelegd. Een fout bij de publicatie breekt de gemeente Boxtel op. De aanvraag heeft betrekking op het ontwikkelingsplan Esschebaan en omgeving.

,,We nemen het zekere voor het onzekere. Officieel hoeven we de aanvraag niet opnieuw ter inzage te leggen, maar omdat de provincie daar op heeft aangedrongen, doen we het toch", vertelt wethouder Ger van den Oetelaar (Ruimtelijke Ordening).

Het provinciebestuur heeft maximale medewerking toegezegd om de aanleg van een nieuwe accommodatie voor ODC te realiseren. ,,Vanochtend is dat aan de burgemeester nog in een persoonlijk telefoongesprek bevestigd", meldde wethouder Van den Oetelaar dinsdag na afloop van raadsvergadering waarin de nieuwe inspraaktermijn werd aangekondigd.

Dat opnieuw een inspraaktermijn van zes weken wordt afgekondigd, heeft alles te maken met een fout in de officiŽle publicatie die eerder dit jaar in deze krant op de gemeentepagina stond. ,,Abusievelijk is toen het verkeerde lid van artikel 19 genoemd. Een week later is dit gerectificeerd en zijn alle insprekers daarvan op de hoogte gesteld. Maar bij die rectificatie is verzuimd om de termijn een week te verlengen. Formeel heeft de inspraaktermijn daardoor geen zes maar slechts vijf weken geduurd. Om niemand de kans van het indienen van zienswijzen te ontnemen, wordt dit verzuim nu alsnog goedgemaakt", aldus Van den Oetelaar.

De wethouder zegt te willen voorkomen dat de gemeente in een eventuele bezwaarprocedure over anderhalf jaar voor deze fout alsnog op de vingers worden getikt. ,,Daar is niemand mee gebaat. Vandaar dat we het nu nog eens overdoen", aldus Van den Oetelaar.

Vice-voorzitter Kees Bekers van ODC stelt zich begripvol op. ,,Natuurlijk is het jammer. Het zorgt voor een vertraging van zeker drie maanden. Maar waar gewerkt wordt, kunnen nu eenmaal fouten worden gemaakt."

NOODUNITS
In de raadsvergadering van dinsdag is door Van den Oetelaars partij, Combinatie95, geopperd om de nood voor voetbalclub ODC te leningen met tijdelijke voorzieningen. Dat meldde fractievoorzitter Peter van de Wiel. Eerder deze maand bracht ODC-woordvoerder Bekers nogmaals de abominabele toestand van de kleed- en wasvoorziening van met name Sportpark Wagenaars aan het Essche Heike onder de aandacht bij de raadsfracties.

Het voorstel van Van der Wiel kreeg bijval van diverse andere fracties. Wethouder Anton van Aert (Sportzaken) meldde dat hij hierover ook al in gesprek is geweest met ODC. ,,Je kunt daarbij denken aan het plaatsen van noodunits om het leed te verzachten tot het moment dat de verhuizing van ODC definitief is", aldus Van Aert.

Vice-voorzitter Bekers van ODC bevestigt dat hij heeft gesproken met de wethouder over noodvoorzieningen. ,,Ik heb mogelijkheden en offertes klaarliggen. We willen echter nog even afwachten hoe de procedure nu verdergaat. Het verschilt enorm in prijs of je units korte of lange tijd nodig hebt."

Bekers is niet bang dat de politiek na de plaatsing van noodlokalen de nood van ODC als minder hoog zal bestempelen. ,,Het aantal velden waarop we moeten spelen voldoet niet aan de norm van de KNVB. We beschikken weliswaar over vijf voetbalvelden, maar twee trainingsvelden zijn in de winter onbespeelbaar. Ook als er noodunits worden geplaatst, blijft de situatie nijpend."

Vanavond, donderdag 26 oktober bespreekt de gemeenteraad het ontwikkelingsplan Esschebaan en omgeving. De verhuizing van ODC naar De Renbaan is daarvan een belangrijk onderdeel. De openbare vergadering in de raadzaal aan de Dr. Van Helvoortstraat begint om 19.30 uur.
26 oktober 2006

Print deze pagina

Terug