JOLEEN VAN ROOIJ IN POPULAIRE TELEVISIESHOW

Paul de Leeuw zet Liempdse musical
op de kaart

© 2006 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Joleen van Rooij was afgelopen weekend te gast in het tv-programma ’Mooi! Weer de Leeuw’.

De Liempdse Sound of Music-musical die wordt opgezet door Joleen van Rooij, kreeg zaterdag 21 en zondag 22 oktober landelijke bekendheid. Van Rooij was namelijk samen met de ’Maria’ en de zeven ’kinderen Von Trapp’ uit het stuk door de redactie van het tv-programma ’Mooi! Weer de Leeuw’ uitgenodigd om in de show van presentator Paul de Leeuw meer te vertellen over het groots opgezette amateurtoneelstuk.

,,Het was echt megaleuk”, blikt Van Rooij terug op het televisiedebuut. ,,Het was zo’n gekkenhuis in de studio, ik werd er helemaal vrolijk van.” Ze is blij dat ze van De Leeuw de kans kreeg haar musical te promoten en de ’vacatures’ die ze nog heeft aan te kaarten. ,,We hebben veel aandacht gekregen”, vertelde ze. ,,Niet alleen werd ik geïnterviewd maar ook ’Maria’ en de ’kinderen Von Trapp’ mochten naar voren komen. Het was echt schitterend.”

Van spanning had Van Rooij de hele dag last. ,,Om half zeven ’s ochtends stond ik al op om de hond uit te laten”, lacht Van Rooij. ,,Dat doe ik normaal nooit. En ik blééf maar wandelen want ik moest mijn stress kwijt.” Om half elf verzamelde ze samen met de zeven ’kinderen Von Tapp’ en ’Maria’ bij restaurant Het Hof van Liempde. ,,Daar hebben we onze kostuums aangedaan en ons opgetut. Het was echt een uitstapje voor ons, een belevenis.” Veel te vroeg aangekomen in Almere, waar de opname plaatsvond, mochten de Liempdse toneelspelers eerder de studio binnen dan het publiek.

Daar werd het Liempdse negental geïnstrueerd door de opnameleiding. ,,Zo werd ons verteld dat we niet om sponsoren voor de musical mochten vragen en ook mocht ik niet zeggen dat het geld van de toegangskaartjes allemaal ten goede komt aan de Stichting Kika Kinderen Kankervrij”, legt Van Rooij uit. ,,Ik mocht alleen een oproep doen voor de vacatures.”

Toch kwam het sponsorverhaal aan bod. Dat was te danken aan De Leeuw zelf. Toen hij de ’kinderen Von Trapp’ naar voren riep, viel het hem op dat ze geen schoenen droegen. ,,We zoeken voor alle ’kinderen’ nog dezelfde schoentjes die passen bij de kleren uit die tijd”, verduidelijkt Van Rooij. ,,Omdat we die nog niet hebben gevonden had ik besloten om allemaal op witte sokjes naar de uitzending te gaan. Ik dacht dat het dan niet zo zou opvallen.” Maar de oplettende televisiepresentator zag het dus wél en ging er op in. Daardoor kwam de benodigde aandacht er dus toch, tot blijdschap van de Liempdse.

NETJES NEDERLANDS
Van Rooij was bloednerveus toen ze aan de beurt kwam tijdens de uitzending. ,,Ik schok me rot toen Paul me riep”, geeft ze toe. ,,Je weet tenslotte nooit of hij rare dingen gaat vragen. Maar ik had er zo’n zin in dat ik dacht: ’Laat maar komen’.” Waar ze wel op probeerde te letten was haar taalgebruik. ,,Ik had me voorgenomen om netjes Nederlands te praten in plaats van Brabants.”

De Leeuw riep mensen die mee willen doen met de Liempdse musical op om zich te melden via mooiweerdeleeuw@vara.tv. ,,Maar zelf heb ik ook vier nieuwe reacties binnengekregen”, vertelt Van Rooij. Die heeft ze doorgemaild aan de Vara. ,,Want bij voldoende oproepen mag ik zaterdag terugkomen in de show.” Dinsdag kreeg Van Rooij te horen dat dit inderdaad het geval is. Zaterdag wordt ze weer terugverwacht in de studio. ,,Paul gaat dan zeker iets met die nonnen doen in de uitzending”, vermoedt de Liempdse. ,,Dan wordt het helemaal een gekkenhuis.”

ONDERSTEBOVEN
Van Rooij volgt het programma ’Mooi! Weer de Leeuw’ steevast op tv. ,,Ik vind het een geweldige show”, vertelt de Liempdse. ,,Daarom vond ik het heel leuk om alles eens in het echt te zien. En weet je? Paul is echt heel aardig.” Ze noemt de opnamedag ’een belevenis’. ,,Het spookt nu nog steeds door mijn hoofd”, geeft ze toe. Van Rooij kijkt de uitzending nog regelmatig terug op tv. ,,Ik heb alles namelijk opgenomen op dvd. Ik zet hem voortdurend stil als wij in beeld zijn. Ik ben er helemaal ondersteboven van dat we op tv gekomen zijn.”
26 oktober 2006

Print deze pagina

Terug