SINT-JOSEPH WIL BREDE COALITIE

'Revitalisering Selissen mist integrale aanpak'

© 2006 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: De portiekflats aan de Baanderheren worden in 2008 gesloopt. Voor die tijd moeten de winkeliers in deze straat beslissen of zij verhuizen naar nieuwbouwcomplex Banier.

De revitalisering van Selissenwal is een goede zaak maar mist een onderliggende visie. Er wordt te projectgericht gewerkt. Dat stelt interim directeur Frans van Eindhoven van Woonstichting Sint-Joseph. Niet alleen de gemeente Boxtel en de woonstichting moeten nadenken over hoe het verder moet met de wijk. Er moet een 'brede coalitie' worden gevormd, vindt ook wethouder Ger Wouters.

Een stagiaire bouwkunde van Avans Hogeschool in Tilburg werkt momenteel in opdracht van de woonstichting aan een analyse van de sociale infrastructuur van Selissenwal. De sterke en zwakke kanten van de wijk worden de komende maanden in beeld gebracht en moeten een basis bieden voor een integraal toekomstplan.

Is een grotere verscheidenheid aan type woningen nodig of moet Selissenwal een wijk blijven met hoofdzakelijk goedkope woningen? Moet worden voortgeborduurd op het multiculturele karakter van de wijk of juist niet? Het zijn enkele vragen die aan bod moeten komen tijdens gesprekken die de woonstichting en de gemeente willen aangaan met diverse instellingen in de wijk. Het Vmbo-College Boxtel, de Zorggroep Elde, het Wijkplatform Selissenwal zijn enkele van de instellingen die interim directeur Van Eindhoven van Sint-Joseph op het oog heeft.

REGIEROL
Wethouder Wouters vindt het voorstel voor een integrale aanpak een goed initiatief van Sint-Joseph. Het past in zijn ogen binnen het wijkontwikkelingsplan dat de gemeenteraad voor ogen heeft. ,,We moeten voorkomen dat er allerlei 'eilandjes' ontstaan in de wijk. Ook willen we niet dat oude en nieuwe of autochtone en allochtone bewoners wijkbewoners tegen elkaar uitgespeeld worden. Met al zijn beperkingen hééft deze wijk wat", aldus de wijkwethouder van Selissenwal.

Woonstichting Sint-Joseph verwacht begin december een definitief voorstel voor een integrale wijkaanpak op tafel te kunnen leggen. Toekomstige renovatieprojecten moeten daarin een plaats krijgen. ,,In het belang van de ontwikkeling van Selissenwal zijn we zelfs bereid onze regierol daarvoor af te staan. Ook al hebben we zo'n 70 procent van de woningen in bezit", stelt Van Eindhoven.
19 oktober 2006

Print deze pagina

Terug