OOK OPNAMES IN 'PODIUM BOXTEL'

Lenny Kuhr werkt aan eerste live cd

© 2006 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: ...LENNY KUHR...

Lenny Kuhr is donderdag 12 oktober de tweede artiest die optreedt in Podium Boxtel. In de theaterzaal van SintLucas klinkt een selectie van de liedjes die de zangeres momenteel live opneemt voor haar jubileumalbum dat volgend jaar oktober verschijnt. Ze staat dan veertig jaar op de planken.

In 1969 won Lenny Kuhr (56) met het lied De Troubadour het Eurovisiesongfestival en dat betekende de definitieve doorbraak van de klassiek geschoolde zangeres. Een selectie uit haar rijke oeuvre klinkt dit jaar tijdens haar tournee langs de Nederlandse theaters.

,,Fans hebben afgelopen jaar kunnen laten weten welke liedjes zij graag op het jubileumalbum zien dat we volgend jaar uitbrengen. Dat resulteerde in een groslijst van zestig nummers waarop Lenny ook zelf haar voorkeuren op had gezet. Uiteindelijk is een selectie gemaakt van veertig liedjes die dit seizoen allemaal live worden opgenomen. Niet n optreden is daardoor dit seizoen hetzelfde", vertelt Rob Frank, de echtgenoot en manager van Lenny Kuhr.

De zangeres was deze week niet persoonlijk bereikbaar omdat ze in Isral verbleef waar ze een lied inzingt voor de cd die haar dochter Daphna momenteel opneemt. Gisteravond, woensdag 4 oktober is ze teruggekeerd in Nederland.

De jubileum-cd van veertig jaar Lenny Kuhr is het eerste live album dat de zangeres opneemt. ,,Alle optredens worden dit seizoen opgenomen. De mooiste opnamen komen volgend jaar op de cd. Een live registratie geeft immers een speciaal sfeertje en dat hoor je terug. Daarnaast is het een behoorlijke tour de force. We hadden natuurlijk de studio in kunnen duiken, maar dit leek ons leuker", vertelt Frank.

LOOP KRIJGEN
Boxtel heeft de eer het eerste optreden van dit seizoen te beleven waarin Lenny Kuhr zingt met haar voltallige band. Net als vorig jaar toert ze langs de theaters met haar programma Panta Rhei. Frank: ,,Dat is Grieks voor 'alles stroomt'. Niets blijft hetzelfde en dat is ook de filosofie waarmee Lenny in het leven staat. Het is geen vrouw van teruggrijpen op oud repertoire, maar ze wil steeds iets nieuws." Panta Rhei was het 23ste album van Lenny Kuhr; dat betekent ze minimaal driehonderd liedjes heeft opgenomen.

Lenny's manager en echtgenoot wist niet dat het optreden in Boxtel in een nieuw theater plaatsvindt. De Brabantse cabaretier Leon van der Zanden was drie weken geleden de eerste artiest die in Podium Boxtel voor het voetlicht trad. ,,Spannend, zo'n nieuwe locatie. Ik hoop dat de leiding van het theater genoeg ruchtbaarheid geeft aan het optreden. In het verleden hebben we in het begin van het seizoen ook eens in een nieuwe zaal opgetreden en toen merkten we dat het publiek niet 'vanzelf' komt. Vaak duurt het een paar jaar dat een nieuwe locatie 'loop' krijgt. Hopelijk weten de mensen in Boxtel SintLucas te vinden", stelt Frank.

Lenny Kuhr vindt het leuk om voor Brabanders te zingen, weet haar echtgenoot: ,,Geboren in Eindhoven en momenteel woonachtig in Nederwetten spreekt ze de taal van de mensen die hier wonen. Ze heeft altijd graag in Brabant opgetreden en dat zal ook zo blijven."

Het optreden van Lenny Kuhr in Podium Boxtel begint donderdag 12 oktober om 20.15 uur. Toegangskaarten kosten 15,50 euro (inclusief pauzedrankje) en kunnen worden gereserveerd via internet: www.pantheon.nu/podiumboxtel of telefoonnummer (040) 291 34 44.
5 oktober 2006

Print deze pagina

Terug