VRIENDEN HULDIGEN DARTER MICHAEL VAN GERWEN

Polonaise in de Mighty Mike Gaard

© 2006 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: De Esdoorngaard is omgedoopt tot Mighty Mike Gaard...

De talentvolle Boxtelse darter Michael van Gerwen is maandag 11 september in de Esdoorngaard in Boxtel-Oost uitbundig gehuldigd door familieleden, buurtgenoten en vooral heel veel vrienden. Keiharde muziek, luide spreekkoren, korte toespraken en een verrassingsoptreden van Tim Schalkx bepaalden de stemming in de straat, die was omgedoopt tot Mighty Mike Gaard. Er was zelfs plaats voor de polonaise...

De 17-jarige Van Gerwen maakte vorige week grote indruk tijdens een top 32-toernooi in Utrecht, waar hij doordrong tot de halve finale. Zijn carričre is in een stroomversnelling beland en de jonge Boxtelaar heeft zijn studie inmiddels opgegeven; hij kiest voor een professionele carričre als darter. Ietwat onwennig en schuchter stapte Van Gerwen uit de auto van vader Henri toen hij de feestende menigte voor zijn ouderlijk huis zag.

,,Ik vind het geweldig dat mijn vrienden dit voor mij doen”, stelt Van Gerwen tijdens het uitdelen van tientallen handtekeningen. ,,Het is keileuk om alle mensen te zien en ik geniet ervan om fotokaarten uit te delen”, straalt het Boxtelse dartstalent. Nu hij door het leven gaat als prof, moet er nog meer getraind worden. ,,Volgend weekeinde zit ik alweer in Engeland op een groot toernooi. En ik ben geplaatst voor de Embassy.”

© 2006 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Tim Schalkx (rechts) heeft een lied geschreven over Michael van Gerwen. De single komt over vier tot vijf weken uit.

SPANNING
Van Gerwen was niet voorbereid op de huldiging, maar voelde in de loop van maandag nattigheid omdat hij niet voor zes uur ’s avonds thuis mocht komen. Vrienden hadden het hofje rond zijn ouderlijk huis versierd, overal hingen vlaggetjes, posters en ballonnen. Eerder al hadden zijn vrienden hem via een sms’je gemeld dat er nog een verrassing op komst was. ’We zijn nog niet klaar met jou’, luidde de tekst van het bericht dat hij na de verloren halve finale ontving.

In huize Van Gerwen was de spanning kort voor de huldiging groot. Moeder Wilma erkent dat ze niet zo treurt om het verlies van haar zoon in de halve finale in Utrecht. ,,Natuurlijk had ik Michael de finale gegund, maar dan was zijn carričre te snel gegaan. Hij komt er toch wel.” Wilma heeft genoten van de complimenten die andere darters uitdeelden aan het adres van haar zoon. ,,Het wil wat zeggen als die toppers zeggen dat Michael de grootste speler ooit zal worden.”

Het hele huis ademt de sfeer van darts. Op de kast ontelbare trofeeën, aan de muur alleen maar foto’s en posters van Michael. De computer toont de fansite van de Boxtelse darter, die op wedstrijddagen bijna drieduizend bezoekers lokte. Broer Kevin en zussen Samantha en Peggy zijn ook apetrots en genieten van het feest dat zich voor de voordeur afspeelt. ,,Weet je dat alle vrienden geld hebben ingezameld om een felicitatie in de krant te zetten”, klinkt het in koor. ,,Dát zijn nog eens vrienden!”

© 2006 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: 'Onder de palmen van Costa Rica' galmde het in de Esdoorngaard tijdens de huldiging van darter Michael van Gerwen (links).

SINGLE
Volkszanger Tim Schalkx kent Van Gerwen van school en de kroeg. ,,Ik werk momenteel aan een single over Michael die over vier tot vijf weken klaar moet zijn”, onthult Schalkx. ,,De tekst is al af, nu de muziek nog. Het eerste exemplaar wil ik aan Michael overhandigen.” Met enkele kaskrakers brengt Schalkx de buurt in vervoering. Op de klanken van ’Onder de palmen van Costa Rica’ wordt de eerste polonaise ingezet.

Daarna moet Van Gerwen zelf aan de bak. Na een kort bedankwoordje richting zijn vrienden – ’ik hoop dat jullie altijd mijn fans blijven’- moet de Boxtelaar handtekeningen uitdelen. ,,Ik ken hem eigenlijk alleen maar van de scooter waarop hij rijdt”, vertelt Bor Lavaleije. Terwijl Bor de dartswedstrijden van Van Gerwen heeft gevolgd, houdt zijn broer Pim niet zo van deze sport. ,,Maar ik heb wél een dartsbord en ik wil een handtekening”, zegt hij vastberaden.

Toon Roestenburg geniet met andere buurtgenoten van de feeststemming. ,,Het is geweldig wat deze jongen heeft klaargespeeld. En het mooie is dat Boxtel zoveel goeie darters heeft, zoals Dick van Dijk. En Jelle Klaasen is ook nog steeds een beetje van ons.” Roestenburg heeft nog een belangrijk advies voor de jonge darter. ,,Nu hij prof wordt, moet hij ervoor zorgen dat hij een goede manager heeft om zijn zaakjes te regelen.”

© 2006 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: De buurtbewoners gaan tijdens de huldiging van Michael van Gerwen in polonaise door de straat.
14 september 2006

Print deze pagina

Terug