MGR. WILMERSTRAAT KRIJGT OOK STIL ASFALT

Rioolproject in centrum nadert voltooiing

© 2006 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: De aanleg van nieuwe riolering in het centrum van Boxtel neemt nog enkele weken in beslag.

De aanleg van nieuwe riolering in het centrum van Boxtel is bijna klaar. Over enkele weken zijn alle werkzaamheden afgerond. Maar dan wacht een nieuwe operatie: de asfaltering van de Mgr. Wilmerstraat en de aanleg van een verhoogde kruising nabij het Molenpad en de Deken De Wijsstraat.

Volgens wethouder Wim van Erp liggen de rioolwerkzaamheden in het centrum nu op schema. Na enkele tegenvallers in de beginfase van het project, vorderen de werkzaamheden nu gestaag en moet het karwei eind september of begin oktober afgerond zijn. ,,Zodra we klaar zijn organiseren we een feest voor alle bewoners om ze te bedanken voor hun medewerking en ze te compenseren voor alle ongemakken waarmee ze te maken hebben gehad", beloofde Van Erp deze week.

Hij denkt aan een feestje dat vergelijkbaar is met de festiviteiten die eerder dit jaar werden gehouden bij de oplevering van een nieuwe brug over de Dommel voor langzaam verkeer. De wethouder beklemtoont dat alle overlast van overtollig regenwater in de centrumstraten voorbij moet zijn nu een nieuw rioolstelsel is aangelegd. ,,Problemen die zich onlangs in Egmond aan Zee voordeden zijn hier niet meer te verwachten, dat staat voor meer dan 99 procent vast."

Deze week werd in het centrum gewerkt aan de laatste rioolaansluiting ter hoogte van de Bosscheweg en het Molenpad. Alle boorwerkzaamheden zijn klaar. Binnenkort start de aanleg van een verhoogd kruisingvlak bij het Molenpad en de Deken De Wijsstraat. Dit onoverzichtelijke punt, waar in het verleden vooral fietsers in de knel kwamen, wordt opnieuw ingericht.

Volgens Frits Fastenau, hoofd afdeling Openbare Werken van de gemeente Boxtel, wordt na de afronding van de rioolwerkzaamheden gestart met de asfaltering van de Mgr. Wilmerstraat. ,,Begin oktober zal de straat zo'n twee weken afgesloten worden", verwacht Fastenau. Binnenkort wordt voor de bewoners in en rond de Mgr. Wilmerstraat een informatieavond gehouden waar onder meer wordt bekendgemaakt op welke wijze de zijstraten bereikbaar blijven. De gemeente denkt aan 'venstertijden' waarop bewoners hun straat met de auto kunnen bereiken.

De asfaltering van de Mgr. Wilmerstraat is vergelijkbaar met de eerdere werkzaamheden in de Baroniestraat. Daar werd een laag stil asfalt aangelegd.

© 2006 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Na enkele tegenvallers in de beginfase van het rioolproject, vorderen de werkzaamheden nu gestaag en moet het karwei eind september of begin oktober afgerond zijn.
7 september 2006

Print deze pagina

Terug