CONEGROUP WORDT EXPLOITANT IN BOXTEL

Gelders bedrijf gaat zwembad runnen

© 2006 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Beeld van het bassin. Vanaf januari 2007 moeten inwoners van Boxtel hier een duik kunnen nemen.

Van de vier inschrijvers die zich hebben gemeld voor de exploitatie van het nieuwe overdekte zwembad aan de Schijndelseweg, is de keus gevallen op de ConeGroup uit 's-Heerenberg. ,,Een bedrijf met ervaring en dat de laagste gemeentelijke bijdrage vraagt", verklaart wethouder Anton van Aert de keus van het gemeentebestuur.

Er waren weliswaar meer dan vier inschrijvers voor de aanbesteding van de exploitatie, maar die voldeden niet aan de criteria die het college van burgemeester en wethouders had opgesteld. Dat waren zowel bedrijven als particulieren, meldt wethouder Van Aert.

Uiteindelijk bleven vier gegadigden over. Dinsdag heeft B. en W. gekozen voor de ConeGroup. ,,Het bedrijf heeft ervaring in soortgelijke projecten en is voornamelijk actief in Gelderland. Via Boxtel wil men kennelijk ook voet aan de grond krijgen in Brabant", stelt Van Aert in zijn toelichting.

Hoeveel de ConeGroup betaalt om de exploitatie van het nieuwe binnenbad te mogen uitvoeren, is niet bekendgemaakt. Van Aert: ,,We moeten in het contract de puntjes nog op de i zetten, zodat het nu niet verstandig is om al bedragen te noemen. Later zullen die alsnog openbaar gemaakt worden. Met de ConeGroup blijven we echter binnen de marge die gemeenteraad heeft gesteld."

LAAGSTE PRIJS
Van de vier inschrijvers voor de aanbesteding vroeg de ConeGroup de laagste financiŽle bijdrage van de gemeente Boxtel. ,,We hebben een laagste-prijsgarantie bedongen", aldus de wethouder. Het contract met de exploitant wordt aangegaan voor een periode van tien jaar met de mogelijkheid van verlenging.

De ConeGroup heeft zich verplicht de gebruikers van het huidige bad Den Haagakker over te nemen. Voorts worden individuele gesprekken gevoerd met personeelsleden van Den Haagakker om de overstap naar het nieuwe bad te maken.

© 2006 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: De bouw van het overdekte zwembad aan de Schijndelseweg vordert gestaag en ligt op schema, aldus wethouder Anton van Aert.
31 augustus 2006

Print deze pagina

Terug