BUITENSCHOOLSE OPVANG START PER 1 JANUARI 2007

Nieuwbouw Theresiaschool bereikt hoogste punt

© 2006 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: De Boxtelse wethouder Anton van Aert (voorgrond) en de leerlingen van de Sint-Theresiaschool (rechts) vieren het feit dat de nieuwbouw bij de basisschool in Lennisheuvel het hoogste punt heeft bereikt. Schooldirecteur Theo Dielen (linksboven) heeft zojuist de vlag in de top geplaatst.

De nieuwbouw bij de Sint-Theresiaschool in Lennisheuvel heeft donderdag 24 augustus een mijlpaal bereikt. Directeur Theo Dielen klom donderdagmiddag hoogstpersoonlijk naar boven om de vlag op het hoogste punt te plaatsen, terwijl leerkrachten, leerlingen en ouders beneden bij de kiosk toekeken. De nieuwbouw biedt ruimte aan een gymlokaal, peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang die ook de beschikking krijgt over een patio.

,,We hebben iets te vieren", zei directeur Dielen vorige week vanaf zijn hoge positie. ,,We zijn trots dat dit gebouw er komt. Het is eigenlijk een smalle brede school. Dus zonder bijvoorbeeld een consultatiebureau en niet met zoveel voorzieningen als bijvoorbeeld brede school De Wilgenbroek in Boxtel, maar voor de maat van Lennisheuvel heel geschikt."

De nieuwbouw wordt gerealiseerd achter de school. De voormalige peuterspeelzaal in het bestaande schoolgebouw gaat dienst doen als klaslokaal, waardoor de school over zes vaste lokalen beschikt. Achter de nieuwbouw komt het schoolplein. ,,Het bestaande en nieuwe gebouw worden verbonden door een sluis", aldus Dielen.

,,Het is de bedoeling dat de nieuwbouw tijdens de herfstvakantie gereed is en dat de buitenschoolse opvang begin volgend jaar start. Na de herfstvakantie worden in het nieuwe gebouw nog lessen gegeven omdat de huidige indeling in het bestaande gebouw een fikse verandering ondergaat. Zo komt er een nieuwe directieruimte, een nieuwe kamer voor het team, een spreekkamer en wordt de centrale hal groter."

Dat de leerlingen van de Theresiaschool in hun nopjes zijn met de nieuwbouw bleek wel toen de vlag in top ging. Een enorm gejuich steeg op en schooldirecteur Dielen en de Boxtelse wethouder Anton van Aert, die de bijeenkomst bijwoonde, kregen een klaterend applaus van de enthousiaste kinderen en ouders. De leerlingen en alle andere betrokkenen moeten nog wel even geduld hebben, want er moet nog veel werk verzet worden voordat de nieuwbouw en de interne verbouwing in het bestaande gebouw tot het verleden behoren. Per 1 januari 2007 moeten alle werkzaamheden klaar zijn.
31 augustus 2006

Print deze pagina

Terug