'SPORTHAL ALLEEN NOG BENUTTEN IN GEVAL VAN NOOD'

Den Haagakker definitief buiten gebruik

© 2006 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Op het moment dat ook het overdekte zwembad van Den Haagakker niet meer wordt gebruikt, zal het in verval geraakte sportcomplex aan de Beneluxlaan worden gesloopt.

Sloop zit er voorlopig nog niet in, maar sporthal Den Haagakker heeft in de zomervakantie definitief de deuren gesloten. Op het moment dat ook het zwembad dicht gaat, gaat het sportcomplex aan de Beneluxlaan snel plat, verwacht exploitant Martien Pennings.

De verhuisoperatie, die nodig was om Den Haagakker af te kunnen stoten, is in grote lijnen afgerond, meldt Pennings. ,,Alle verenigingen zijn nu onderdak, maar er blijven wensen. Om hieraan te voldoen hoop ik in de komende maanden een financieel plan rond te krijgen om bij sportcomplex De Braken een kleine sporthal te bouwen."

Er leven volgens de sporthalexploitant hier en daar nog wel wensen, maar alle clubs zijn redelijk onderdak. ,,Het was passen en meten maar alle accommodaties zitten nu vol", vertelt de exploitant van Den Haagakker en De Braken.

Alle binnensporten zijn nu gehuisvest in f De Braken f in de enkele jaren geleden in gebruik genomen sporthal De Dommel bij het Vmbo-College Boxtel. Turnvereniging Tabitta heeft bovendien de verbouwde gymzaal aan de Europalaan tot haar beschikking gekregen. ,,De turnsters hebben Den Haagakker nog een maand langer benut omdat de verbouwing nog niet helemaal was afgerond. Maar sinds 1 juli wordt Den Haagakker niet meer verhuurd", stelt Pennings.

De exploitant sluit overigens niet uit dat de komende maanden toch nog eens moet worden uitgeweken naar de sporthal aan de Beneluxlaan. ,,In noodgevallen houden we deze accommodatie nog achter de hand. Bovendien hoop ik dat de Stichting Openbaaar Jeugd Carnaval en De Knokkers de kantine van de sporthal kunnen blijven gebruiken als werkruimte. Die hebben daar de laatste jaren hun decoratiematerialen in elkaar gezet en geschilderd. Als de gemeente Boxtel de nutsvoorzieningen niet afsluit, kan het jeugdcarnaval wat mij betreft ook komend jaar nog van deze locatie gebruikmaken."

UITBREIDINGSPLAN
Vorig jaar lanceerde Pennings zijn uitbreidingsplan. Hij wil een kleine sporthal (20 bij 30 meter) bouwen op het terrein van De Braken. Pennings vroeg de gemeente een subsidie van 175.000 euro, maar aangezien het een particuliere sporthal is zag de gemeenteraad daarvan af. Wel besloot de raad later Pennings tien jaar lang 17.500 euro toe te schuiven om groot onderhoud te plegen aan De Braken. Op die manier blijft de accommodatie de komende jaren voor de plaatselijke sportverenigingen beschikbaar.

Groot onderhoud is hard nodig, stelt Pennings. ,,Nog dit jaar starten we. Als eerste wordt het dak van de sporthal vervangen. Dat lekt op diverse plekken. De wedstrijden en trainingen kunnen naar verwachting gewoon doorgaan."

Met een extra sporthal wil Pennings inspelen op behoeftes van kleinere sporten als judo en aikido. Ook voor extra trainingen van de clubs die momenteel in De Braken hun thuishonk vinden zou een nieuwe hal uitkomst bieden. ,,We willen een laagdrempelige sportaccommodatie blijven voor het Boxtelse verenigingsleven.

ZWEMBAD
Het overdekte zwembad van Den Haagakker blijft open tot het moment dat het nieuwe binnenbad aan de Schijndelseweg in gebruik wordt genomen. Pennings is niet in beeld voor de exploitatie van het nieuwe zwembad: ,,Ik heb achttien jaar met minimale middelen het zwembad overeind gehouden. Nu straks het zwembad en de sporthal niet meer in n accommodatie zijn gehuisvest, is de lol er voor mij af. Wel hoop ik op begrip van de gebruikers van het huidige zwembad. Het zal de komende maanden best wel eens behelpen worden. Het personeel ziet om naar andere banen omdat men geen zekerheid krijgt dat ze in het nieuwe zwembad aan de bak kunnen."

Sloop van Den Haagakker is pas mogelijk als ook het zwembad niet meer wordt gebruikt. De plek is aangewezen als woningbouwlocatie. De verwachting is dat het nieuwe overdekte zwembad aan de Schijndelseweg begin 2007 kan worden geopend.
17 augustus

Print deze pagina

Terug