GEMOEDELIJK VOLKSFEEST ZONDER WANKLANK

Getal acht brengt geluk
op Liempdse kermis

© 2006 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Kabouter Plop opende zaterdag de Liempdse kermis.

De kermis in Liempde is gezellig en drukker dan vorig jaar verlopen. Kastelein Ad Schelle van café Het Wapen van Liempde glundert tevreden. ,,Met name in het weekend was het een drukte van jewelste. En gisteren (maandag – red.) waren er zoals gebruikelijk veel bezoekers van buiten het dorp. Het volksfeest verloopt zonder enige wanklank", stelt de horecabaas. Dinsdag (de achtste van de achtste) bleek een geluksdag voor de familie Vermeiren uit Lennisheuvel; die won de hoofdprijs in de kermisloterij.

Het is ideaal kermisweer, stelt kastelein Schelle: ,,Als het te warm is, kiezen mensen voor het zwembad en als het regent blijven ze thuis. Nu zijn de weersomstandigheden perfect." De bezoekers van de Liempdse kermis zorgen niet voor problemen, ook niet op het terras rond de vuurput op het Raadhuisplein. ,,We hebben de politie gelukkig nog niet nodig gehad. En ook als het sluitingsuur nadert verloopt alles zonder trammelant", stelt Schelle.

Met name de kermisbezoekers van buiten Liempde maken graag gebruik van de taxi als zij een glaasje op hebben. ,,Maar dat zorgt al jaren voor problemen. Er is 's nachts niet aan een taxi te komen. Heel jammer."

VOORGEVOEL
Terwijl de mensen zich rondom de muziekkiosk vermaken in de botsauto's, de grote Amerikaanse wip of de schietsalon en zich te goed doen aan oliebollen, paling en zuurstokken, start nabij het oude raadhuis een loterij. Wethouder Anton van Aert nodigt drie kinderen uit om de lotjes te trekken die door de kermisbezoekers zijn ingevuld.

Snoepzakken, knuffels, speelgoed en cd- en dvd-spelers vinden snel hun weg naar het in groten getale toegestroomde publiek. Enkele keren roept de wethouder een naam op van iemand die buiten Liempde woont. Steeds blijkt die persoon niet aanwezig en wordt een nieuw lot getrokken. Ook voor de hoofdprijs, een homecinemaset, wordt een naam getrokken van iemand die niet in Liempde woont. ,,Misschien heeft u geluk en is ook deze persoon niet aanwezig. Dan kunnen we nog een keer trekken", leidt wethouder Van Aert de uitreiking van de hoofdprijs in.

De thuisbioscoop komt terecht bij Marcel Vermeiren uit Lennisheuvel, die aan de Breukelsestraat in Boxtel een thermografisch adviesbureau runt. Een tweede trekking blijkt niet nodig want Vermeiren is met zijn gezin al de hele avond op de Liempdse kermis. Als hij de grote doos met de geluids- en beeldapparatuur in ontvangst heeft genomen, vertelt Vermeiren dat het goed van pas komt. ,,We hebben nog geen homecinemaset en onze stereo-installatie had het juist begeven. Het komt dus goed terecht."

Eigenlijk had het gezin Vermeiren de prijsuitreiking niet af willen wachten. ,,Maar acht is mijn geluksgetal. En de trekking vond plaats om acht uur op 8 augustus: de achtste van de achtste. Mijn voorgevoel was goed; ik had al verwacht dat we met de hoofdprijs aan de haal zouden gaan", grinnikt de inwoner van Lennisheuvel.

Het gezin Vermeiren is een vaste bezoeker van de Liempdse kermis. ,,Meestal zijn we present op de openingsavond, nu toevallig op dinsdag. De gemoedelijkheid en gezelligheid zijn kenmerkend voor deze kermis. Iedereen kent iedereen en vooral de kinderen vermaken zich hier prima."

© 2006 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: De vliegtuigmolen in het Concordiapark was in trek bij de Liempdse peuters en kleuters.
10 augustus

Print deze pagina

Terug