ODC’ER HOUDT INTERNATIONAL CULINA IN BEDWANG

Droom Joep van Dulmen
komt uit in PSV-stadion

© 2006 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Joep van Dulmen, tweede van links, ziet een vrije trap van Csaba Fehér rakelings langs het doel suizen. Vanaf links kijken de PSV’ers Mika Väyrynen, Jefferson Farfán en Timmy Simons toe.

Verdediger Joep van Dulmen uit Boxtel voetbalde maandag tegen zijn idolen van landskampioen PSV. Op de open dag van de Eindhovense club werd dit seizoen voor het eerst een oefenduel tussen PSV en een amateurselectie gespeeld. De spelers uit het regio-elftal waren afkomstig van alle amateurclubs waarmee PSV een samenwerkingsverband heeft. Sinds begin dit jaar valt ODC daar ook onder.

Van Dulmen kwam de tweede helft in het veld, als linksback. Zijn tegenstander was de Australisch international Jason Culina. Voorwaar geen eenvoudige tegenstander, maar de ODC’er kweet zich met verve van zijn taak. De uiteindelijke 4-0 nederlaag kan hij zichzelf niet verwijten. Culina kwam nauwelijks aan de bal, omdat PSV vooral Koné en Farfán aan de andere zijde van het veld in stelling bracht. En áls de Australiër al balcontact kreeg, dan zat Van Dulmen hem dusdanig op de huid dat hij er niet veel mee kon beginnen. Alleen in de vijftiende minuut werd Culina gevaarlijk, toen Van Dulmen een rechtstreeks duel verloor en de Australiër rakelings voorlangs schoot.

PSV won het oefenduel met 4-0. Voor rust benutte Jan Vennegoor of Hesselink een penalty. Die werd gegeven na een overtreding op rechtsbuiten Roy Beerens. Na rust vergroten Arouna Koné, na een fraaie actie, Timmy Simons en Jefferson Farfán de score. Volgens verdediger André Ooijer was dat ook de opzet. ,,Wij hebben de amateurs in de eerste helft moe gemaakt, zodat we in de tweede helft konden toeslaan.”

Van Dulmen zat er niet mee. Hij had genoten van zijn ’debuut’ in het Philips-stadion, ondanks slechts een tiental balcontacten, twee kopballen en twee tackles. Met een professioneel applaus bedankte hij zijn familie en vrienden op de hoofdtribune, voor hun support tijdens de wedstrijd. ,,Dit was hartstikke leuk.”

PSV en ODC hebben sinds februari een samenwerkingsverband. Negentien clubs gingen de Boxtelse tricolores voor: Best Vooruit, Bladella, Brabantia, DBS, De Valk, JVC Cuijk, KV Turnhout, Oirschot Vooruit, KVSK United Overpelt/Lommel, Reusel Sport, RKVVO, Schijndel, UDI ’19, UNA, Deurne, Nuenen, Venray, Gemert en Wittenhorst.

© 2006 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Onder ovationeel applaus van het publiek komt Joep van Dulmen als achtste het veld op.
3 augustus

Print deze pagina

Terug