ODC’ER VOETBALT OP OPEN DAG PSV TEGEN IDOLEN

’Ik maak me geen illusie dat we gaan winnen’

© 2006 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Hoogstandje van ODC’er Joep van Dulmen. Maandag doet de verdediger mee in de regionale amateurselectie, die het tijdens de open dag opneemt tegen het grote PSV.

Voor veel kinderen is het een droom: eens mogen voetballen in een volgepakt PSV-stadion. Voor ODC’er Joep van Dulmen wordt dit maandag 31 juli werkelijkheid. Hij is door de Eindhovense landskampioen uitgenodigd voor de regionale amateurselectie die het op de open dag tegen het eerste elftal van PSV mag opnemen.

,,Aan het eind van het afgelopen seizoen vertelde interim-trainer Wim Kanters me dat PSV deze wedstrijd op poten zette”, herinnert Van Dulmen zich. ,,Hij vroeg me of ik interesse had om mee te doen en of ik die dag op vakantie zou zijn. Nou, of ik er interesse in had was natuurlijk een understatement. En áls ik dan al op vakantie was geweest, zou ik hiervoor zelfs terugkomen!”

Vorig week kreeg de ODC-verdediger van zijn nieuwe trainer Frank Brands te horen dat het duel tussen PSV en de regionale amateurselectie definitief door gaat. ,,Toch heb ik het gelijk even op de website van PSV gecheckt”, vertelt Van Dulmen. ,,Ik wilde zeker weten dat er geen geintje met me werd uitgehaald.” Het is voor het eerst dat PSV een dergelijk duel organiseert tegen spelers van de verschillende clubs waarmee de Eindhovense landskampioen een samenwerkingsverband heeft. ,,ODC heeft sinds enkele maanden zo’n samenwerkingsverband. Mooie timing, dus”, lacht Van Dulmen.

Voor veel jongens is het een droom om ooit in het PSV-stadion te mogen voetballen, zo ook voor Van Dulmen. ,,Ik ben mijn hele leven namelijk al PSV-fan”, geeft hij toe. ,,We hebben een paar jaar geleden met de ODC-beloften als eens in stadion De Braak van eerstedivisionist Helmond Sport gespeeld. Dat vond ik al geweldig, terwijl er toen helemaal geen publiek zat. Het spelen in het PSV-stadion is nóg mooier. Zeker omdat tijdens de open dag de benedenring van het stadion helemaal vol zit met voetbalsupporters. Het feit dat je in de catacomben mag komen en alles er omheen maakt het nog specialer.”

VOLLE BAK
Waarom juist hij werd uitgekozen in de regionale amateurselectie weet de Boxtelaar niet. ,,Ik denk dat het komt doordat ik toch al vrij lang in het eerste van de ODC speel”, vertelt hij. ,,Ik ben een van de weinigen die na het afgelopen seizoen doorgaat en daardoor tevens een van de oudsten.”

Zijn favoriete PSV’er is André Ooijer. ,,Dat is een hele goede verdediger”, vertelt Van Dulmen. ,,Ik kijk graag naar hem omdat ik ook in de defensie speel. Daarnaast speelt hij hard, daar hou ik wel van.”

De wedstrijd tussen PSV en de regionale amateurselectie duurt twee keer 25 minuten. Van Dulmen zal het zwaar te verduren krijgen in die wedstrijd, zeker als je het rijtje namen ziet dat PSV in de aanval op kan stellen: Jefferson Farfán, Arouna Koné, Jan Vennegoor of Hesselink, DaMarcus Beasley en Gerald Sibon. ,,Tegen Koné wil ik niet graag spelen”, geeft de Boxtelaar toe. ,,Die lijkt me fysiek wel héél erg sterk. Wat dat aangaat heb ik liever Beasley tegenover me, alhoewel dat natuurlijk ook een goede speler is.” Vennegoor lijkt hem ook wel wat als directe tegenstander. ,,Dat is naast Ooijer ook een favoriete speler van me. Hij gaat voorop in de strijd, zo ben ik ook. Ik associeer me graag met dat slag spelers. Daarnaast is hij nooit arrogant.”

Of de Boxtelaar één of twee helften mag spelen, weet hij nog niet. ,,Maar één helft is al mooi”, vindt hij. De angst om tijdens de open dag weggespeeld te worden door de landskampioenen heeft Van Dulmen niet. ,,Dat speelt niet door mijn hoofd. Al maak ik me geen illusie dat we gaan winnen. Alle spelers van ons amateurteam hebben tenslotte nog nooit samengespeeld. Maar aan mij zal het in ieder geval niet liggen. Ik speel altijd volle bak, ik kan niet tegen mijn verlies.”
27 juli 2006

Print deze pagina

Terug