VEEL ACTIVITEITEN BIJ WALPOORTSCHOOL

Veel belangstelling voor vakantiewerk Brede Scholen Boxtel

© 2006 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Kinderen vermaken zich op het schoolplein van basisschool De Walpoort tijdens het vakantiewerk van de Brede Scholen Boxtel.

Het vakantiewerk van de Brede Scholen Boxtel is de laatste jaren in trek bij de jeugd in Boxtel. Daar vormden de activiteiten van de afgelopen weken geen uitzondering op. Integendeel, nadat het in de eerste vakantieweek al storm liep, namen ook deze week weer steeds rond de zeventig kinderen deel aan het vakantiewerk dat dit jaar in het teken stond van sprookjes en gehouden werd bij basisschool De Walpoort.

Vandaag, donderdag 13 juli, werd het vakantiewerk afgesloten met een bezoek van ongeveer 75 kinderen aan kinderpark Hemelrijk in Volkel. Vorige week donderdag 6 juli zijn de kinderen naar het Land van Ooit geweest, waarvoor veel meer belangstelling was dan waarop de organisatie gerekend had. Daarom werd één dag voor het bezoek aan het Land van Ooit nog snel in plaats van een gewone bus een dubbeldekker geregeld. ,,Deze week is het bijna nog drukker dan vorige week", liet buurtsportwerker Nicole van Spaendonk woensdag 12 juli weten op het schoolplein van De Walpoort, waar de jeugd zich kon vermaken met verschillende activiteiten.

Het zomervakantiewerk van de Brede Scholen Boxtel vindt altijd plaats in de eerste twee weken van de schoolvakantie op dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag. Van Spaendonk organiseert elke schoolvakantie samen met de sociaal-cultureel kinderwerker en vrijwilligers verschillende activiteiten. Gistermiddag kon de jeugd haar eigen sprookje schilderen, een spiegel of sprookjeshoed maken, figuurzagen, zich laten schminken of juwelen vervaardigen.

Daarnaast was er ook een badje neergezet, waarin de kinderen verkoeling konden vinden. Natuurlijk werd er ook gesport. Andere kinderen leefden zich uit op de schommel. In totaal waren er zo'n zeventig kinderen verspreid over het plein druk in de weer met verschillende activiteiten. Van Spaendonk: ,,We hadden vooraf al heel veel inschrijvingen binnengekregen. Daar zijn later nog ongeveer tien kinderen bijgekomen. Ook vorig jaar, toen het weer minder was, was de belangstelling groot. Het vakantiewerk loopt gewoon heel goed. Dat het weer zo prachtig is, is natuurlijk meegenomen."
13 juli 2006

Print deze pagina

Terug