PIET EN JEANNE VAN ERP HOUDEN OPEN DAG

’Camping Dennenoord is nieuw leven ingeblazen’

© 2006 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Op het nieuwe plein, waar vroeger niet meer dan een ’achterommetje’ was, kan de jeugd nu naar hartenlust spelen. Rechts aan de tafel zit campingeigenaar Piet van Erp. Op de achtergrond is het nieuwe jeugdhonk zichtbaar.

Na twee jaar intensief verbouwen is camping Dennenoord klaar voor een nieuwe toekomst. De eigenaars Piet en Jeanne van Erp hebben het park, sinds de overname in 2004, opgeknapt en gemoderniseerd en streven er nu naar dat naast campingbezoekers ook het overige Boxtelse publiek de weg naar de Dennendreef voortaan weet te vinden.

,,De sloot bij de ingang van ons park is gedempt”, laat Piet zien. ,,Daar hebben we nu een voličre van gemaakt. De vogels hierin zijn afkomstig van een van onze vaste gasten. Hij verzorgt ze ook.” Vervolgens loopt hij dwars door de speeltuin naar een groot nieuw plein. ,,Dit deel van de camping was voorheen niet veel meer dan een achterommetje”, vertelt de eigenaar van Dennenoord.

,,Nu hebben we er een sfeervol terras gemaakt. Hiervoor hebben we 50.000 klinkers gebruikt. Op het terras zijn een tafeltennistafel, een schaakbord en een dambord, een jeu de boulesbaan en een hinkelspel gemaakt. Vanaf het terras kunnen ouders hun kinderen goed in de gaten houden terwijl die hier of in de speeltuin spelen, terwijl ze zelf genieten van een kopje koffie.” ,,Voor de kinderen is dit een groot paradijs”, vult zijn vrouw aan.

Links van het plein staat het restaurant. Daar tegenover is een nieuw gebouw neergezet, in dezelfde stijl. Dit doet dienst als jeugdhonk. Piet: ,,Hier wordt geknutseld, gedanst en gespeeld. De hele dag is hier van alles voor de kinderen te doen.” Hij wijst op de kleuren waarin het gebouw geverfd is: donkergroen en geel. ,,We hebben de kleurstellingen van alle gebouwen hetzelfde gemaakt. Zo ziet het er allemaal fris uit.”

THEMADAGEN
Ook de staanplaats voor de caravans is de afgelopen twee jaar aangepakt door de nieuwe exploitanten. ,,Daar stonden dertig oude caravans, deels zonder eigenaar. Die hebben we verwijderd of vervangen. Daarnaast hebben we het terrein uitgebreid. Op deze manier hebben we deze camping nieuw leven in geblazen.”

Jeanne wijst op de toegenomen aandacht voor de horeca en animatie: ,,En wij spelen vaak in op thema’s. Zo hebben we hier al Harry Potterdagen, indianendagen en, in het kader van het WK voetbal, Oranjedagen georganiseerd. In dat kader kleden we dan de hele camping sfeervol aan.”

Zaterdag 15 juli vindt een Mexicaanse avond plaats, vertelt Piet. ,,Dat doen we als officiële opening van het nieuwe seizoen. Dat feest is bedoeld voor de gasten op het park. Zondag 16 juli houden we een open dag voor heel Boxtel. Iedereen mag dan gratis binnen om ons park te bekijken. De Aggemarvanhuisaf Band van Boxtel’s Harmonie zorgt dan voor de muzikale omlijsting.”

Naamsbekendheid kan de camping goed gebruiken. ,,Veel mensen weten niet dat Dennenoord bestaat”, meent Jeanne. ,,Dat merk ik als ik door het dorp loop en ik mensen hiernaar vraag. De bekendheid neemt de laatste tijd wel toe, maar het kan nog beter.” Daarom stipt Piet ook de braderie aan die zondag 30 juli gehouden wordt op de camping. ,,Voor vijftien euro kunnen mensen nog een kraam huren”, laat hij weten.

De exploitanten van camping Dennenoord hopen dat de Boxtelaren de camping steeds beter weten te vinden. Ze zijn van harte welkom, ook als ze niet op de camping overnachten. ,,Alleen het zwembad staat niet voor gewone bezoekers open”, verduidelijkt Piet. ,,Vanwege de verzekeringen en het feit dat we geen badmeester hebben kunnen we daar niet aan beginnen. Maar gebruik maken van de hier aanwezige horeca , de speeltuin of vanaf hier een fietstochtje maken is prima. Kom maar naar binnen!” Zijn vrouw legt uit: ,,Wij zijn eigenlijk een fietscamping. De fietsknooppuntenroute loopt langs deze camping. Vanaf hier kun je dus direct een route rijden.”

OVERSTAP
Piet en Jeanne komen zelf niet uit het campingwereldje. ,,Jeanne komt uit de gezondheidszorg en ik werkte voorheen bij de overheid”, vertelt Piet. ,,Daarnaast bouwde ik af en toe een chalet. Toen ik hier kwam met de vraag of hier een perceeltje was om een vakantiehuisje neer te zetten werd me verteld dat dat niet ging, maar dat ik wel het hele park kon kopen. Omdat mijn vrouw en ik onze banen na 25 jaar wel hadden gezien hebben we daar eens goed over nagedacht en vervolgens zijn we op het aanbod ingegaan.”

De overstap bevalt hen goed. ,,Maar we hebben er van tevoren wel drie keer over nagedacht”, legt Piet uit. ,,Want als je dit doet, moet je er ook helemaal voor gaan. Maar met de verbouwing hebben we laten zien dat zeker te doen.” Jeanne: ,,Het zijn lange dagen die we maken, van tien uur ’s ochtends tot tien uur ’s avonds, maar dit werk geeft heel veel voldoening. Dat houdt ons op de been.”

,,De gasten die hier komen zijn gezinnen met kleine kinderen, rustzoekers en liefhebbers van natuurgebied Kampina”, vertelt Piet. ,,Rust, ruimte en privacy zijn onze toverwoorden.” Naast de reeds voltooide verbouwingen heeft het echtpaar nog meer aanpassingen in het hoofd. ,,We gaan in het najaar de paden en wegen asfalteren”, vertelt Piet.

,,Daarnaast doen we alle stacaravanhouders een aanbod om ze aan te sluiten op het gasnet. Dat is veiliger dan iedere keer met gasflessen te moeten zeulen. De leidingen liggen er al.” Jeanne vult aan: ,,Verder willen we het voetbalveld aanpassen en de speeltuin een kleurtje geven. Je ziet deze camping opbloeien en daar genieten we van.”
13 juli 2006

Print deze pagina

Terug