NEGENTIG PROCENT COMPLEX VERKOCHT

Bouwproject Ridder bereikt hoogste punt

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Toekomstige bewoners en andere genodigden kijken naar het in aanbouw zijnde wooncomplex Ridder. Woonstichting Sint-Joseph en alle betrokken partijen vierden gisteren het bereiken van het hoogste punt van de bouw.

Met klappers, serpentine en confetti is woensdag 5 juli op feestelijke wijze het bereiken van het hoogste punt van wooncomplex Ridder in het centrumgebied van de wijk Selissenwal luister bij gezet. Gio Poort, manager vastgoed en interne organisatie van de Boxtelse Woonstichting Sint-Joseph liet tijdens de bijeenkomst weten dat inmiddels negentig procent van de appartementen, stadswoningen en Dommelvilla's is verkocht.

Ridder is het derde complex dat gebouwd wordt in het plangebied De Heerewaerde. ,,Nadat de wooncomplexen Rentmeester en Banier al zijn opgeleverd, zijn nu de contouren van het deelplan Ridder zichtbaar op deze mooie plek. De ruwbouw is klaar; het hoogste punt bevindt zich op 14,5 meter. Dit is een nieuwe stap in de revitalisering van de wijk Selissenwal", sprak Poort gistermiddag tot de toehoorders.

Op het terrein waar bouwbedrijf Van Breemaat het complex bouwt, waren onder meer de kopers en vertegenwoordigers van de winkeliersvereniging, de gemeente Boxtel en omwonenden aanwezig die allemaal na afloop van het officiŽle gedeelte van de bijeenkomst een rondleiding konden maken door het gebouw.

In totaal bestaat het complex Ridder op de hoek van de Van Beekstraak en De Dommel uit 47 appartementen, 16 grondgebonden stadswoningen en vier Dommelvilla's. Poort: ,,De verkoop loopt uitstekend. Inmiddels zijn alle stadswoningen verkocht. Van de 47 appartementen zijn er 41 verkocht, terwijl van de vier Dommelvilla's er nog ťťn te koop is. In wooncomplex Ridder worden daarnaast in vijf woningen verstandelijke gehandicapten gehuisvest en komt een commerciŽle ruimte. Het is moeilijk te zeggen wanneer de bouw precies opgeleverd kan worden, daarbij moet je denken aan de eerste helft van 2007."
6 juli 2006

Print deze pagina

Terug