NIEUWSGIERIGE POLITICI BEZOEKEN BOUWWERK

Bewonderende blikken in nieuw zwembad

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Commissieleden, raadsleden en wethouders werden woensdag 7 juni rondgeleid in het nieuwe zwembad aan de Schijndelseweg in Boxtel.

Het veelbesproken nieuwe zwembad aan de Schijndelseweg werd woensdag 7 juni bewonderd door leden van de commissie Maatschappelijke Zaken, veel geïnteresseerde raadsleden en de wethouders Anton van Aert en Wim van Erp. Het was de eerste keer dat de politici massaal het nieuwe zwembad bezochten. De reacties waren overweldigend.

,,De bouw van het zwembad vordert gestaag”, vertelt extern adviseur Jan Hopman, die door de gemeente is ingeschakeld bij de bouw. ,,Het wordt een heel mooi en imposant bad.” Hij wijst op de golfbeweging die in de kozijnen te zien is. ,,Het was lastig om deze vorm in het aluminium te krijgen maar het is gelukt. Met het tegelwerk zijn we druk bezig. Het instructiebad en de natte ruimtes zijn inmiddels klaar, maar de vloertegels liggen er nog niet. Die worden pas op het laatste moment gelegd.”

Vervolgens gaat de groep het gebouw binnen. Hopman wijst de politici dat rechts van het gebouw de fietsenstallingen en parkeerplaatsen komen. Daar is opzettelijk voor gekozen. ,,De kantoren hebben daar zicht op.” Hij loopt met de groep naar de linkervoorzijde van het gebouw. ,,Aan deze kant komt de droge horecaruimte”, vertelt hij. ,,De natte horeca komt aan de andere zijde van het instructiebad. Zo kunnen we aan beide kanten de zwemmers bedienen.”

Het zwembad krijgt de beschikking over een glijbaan. ,,Die krijgt een plaatsje achterin het zwembad. Dat doen we bewust, zodat de kinderen in het peuter- en kleuterbad daar geen overlast van hebben.” En ook aan een springplank is gedacht. ,,Die komt in het grote bad.” Centraal tussen het middelgrote- en grote zwembad torent een glazen cabine uit. Wethouder Van Aert loopt direct vooruit om deze aan een onderzoek te onderwerpen. ,,Deze ruimte is voor de badmeesters”, vertelt Hopman.

,,De wanden zijn van glas gemaakt en de muurtjes van deze ruimte zijn expres heel laag gehouden, zodat de badmeesters goed kunnen zien wat er gebeurt in het bad.” Niek Geerlings van de SP fronst zijn wenkbrauwen. ,,De achterkant van het grote bad kunnen ze vanuit hier toch nooit in de gaten houden?” Hopman knikt. ,,Dat klopt, maar het is ook niet zo dat de badmeesters alleen maar in deze ruimte zitten. Dat mag niet eens. Zij moeten overal toezicht houden, bij alle baden.” ,,Komt er eigenlijk een invalidenlift in het bad?”, wil Simons weten. Hopman reageert instemmend. ,,Een verplaatsbare.”

Daarna krijgt de beweegbare bodem van de baden extra aandacht en vervolgens verplaatst het gezelschap zich richting de kleedruimtes, de douches en de tribune. De extern adviseur wijst de politici op de brede perrons langs de baden. ,,Normaal zijn deze 2,5 tot 3 meter lang, hier 4,5 tot 5. Dat biedt extra ruimte voor creatief gebruik.”

BOMMETJE
,,We kunnen met alle raadsfracties in dit zwembad tegen elkaar een wedstrijdje gaan zwemmen”, oppert Jos van Ooijen (PvdA/GroenLinks). ,Als het dan maar geen zwámmen wordt”, reageert Toon Voets van Combinatie95 gevat. Van Ooijen draait zich om richting wethouder Van Erp. ,,In dit bad kun je een mooi bommetje doen, Wim”, stelt hij voor. ,,Nou”, lacht Van Erp. ,,Dat zal geen bommetjé meer worden, denk ik.”

,,Het is echt een gezellig bad”, knikt Ria Simons van Combinatie95 tevreden, terwijl ze trots alle ruimtes in zich opneemt. ,,De gebruikte kleuren zijn ook heel mooi.” Ze draait zich om richting partijgenote Joke van de Sande. ,,In Den Haagakker bleef ik steevast een uurtje langer in het water zwemmen, maar ik denk dat ik hier nóg langer zal blijven”
8 juni 2006

Print deze pagina

Terug