17.500 EURO VOOR 'DOE EEN WENS'

Kinderwensen in vervulling door Liempdse jongensdroom

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Directeur Harmienke Kloeze (rechts) van de Doe Een Wens Stichting Nederland toont de cheque die burgemeester Frank van Beers heeft overhandigd. Het geld is bijeengebracht door de Liempdse rallyrijders Jaap Hein Stolk en Ad Schoenmakers.

De Liempdse rallyrijders Ad Schoenmakers en Jaap Hein Stolk hebben op Tweede Pinksterdag een bedrag van 17.500 euro beschikbaar gesteld aan de Doe Een Wens Stichting Nederland. Burgemeester Frank van Beers van Boxtel kwam speciaal voor de uitreiking van de cheque naar Liempde omdat het tweetal juist voor dit goede doel zoveel geld heeft opgehaald.

Directeur Harmienke Kloeze van de Doe Een Wens Stichting Nederland toonde zich op Tweede Pinksterdag blij verrast met het geldbedrag dat Schoenmakers en Stolk op de cheque hadden ingevuld. ,,Een prachtig bedrag voor een stichting die geen subsidies krijgt en moet rondkomen van giften en donaties", sprak Kloeze in het Concordiapark. Daar vormde de overhandiging van de cheque een prominent onderdeel van de Liempdse oldtimerdag.

De directeur van de Doe Een Wens Stichting Nederland gaf aan dat al 25 jaar activiteiten worden ondernomen voor kinderen met een levensbedreigende ziekte. Ze vertelde over Christopher, een jongetje dat in het verleden droomde van een baan bij de politie maar deze droom door zijn ziekte nooit zou kunnen verwezenlijken. ,,Christopher is een hele dag bij de politie geweest en heeft de hele dag bonnen mogen uitschrijven", aldus Kloeze. ,,Dankzij de jongensdroom van deze rallyrijders gaan kinderwensen in vervulling."

DUURZAAM
Burgemeester Van Beers toonde zich niet minder verheugd door de donatie. ,,Je gaat er vanuit dat een paar duizend euro is opgehaald. Maar beide heren zijn erin geslaagd 17.500 euro bijeen te vergaren. Dat zijn net zoveel euro's als kilometers die ze straks in juli en augustus gaan rijden." Van Beers liet zich door Schoenmakers en Stolk informeren over de Amsterdam-Beijing Classic Car Endurance Rally, die op 15 juli van start gaat en op 11 augustus eindigt op het Plein van de Hemelse Vrede in Beijing.

En daar rekent de burgemeester van Boxtel op de nodige aandacht voor de motorkap van de Mercedes waarmee het Liempdse tweetal op stap gaat. Prominent staan daar namelijk de drie merletten van het Boxtelse gemeentewapen op, net als de tekst 'Boxtel duurzame gemeente'. ,,Het is een geweldige gedachte dat de Chinezen straks op die manier met Boxtel in aanraking komen", stelde Van Beers. Het gemeentebestuur is een van de vele sponsors van het rallyteam.

De sportief ogende Mercedes 450 SLC waarmee Schoenmakers en Stolk op 15 juli op pad gaan vervulde een hoofdrol tijdens de oldtimerdag in Liempde. De 'pooierbak', zoals de auto door de rallyrijders onlangs in deze krant gekscherend werd omschreven, reed voorop bij de toertochten voor motoren, brommers, klassiekers en oldtimers. Ook burgemeester Van Beers was onder de indruk van het voertuig en mocht - als bijrijder - een korte rit door Liempde maken. Hij verdiepte zich grondig in de route die de twee Liempdenaren gaan afleggen. Dat kon eenvoudig; op de zijkant van de auto is een kaart afgebeeld waarop het tracÚ is ingekleurd.
8 juni 2006

Print deze pagina

Terug