TENTOONSTELLING IN ZORGCENTRUM

Jeugdateliers kleuren Simeonshof

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Lieke Kurstjens uit Boxtel plakt een sticker met haar naam op het vogelhuisje dat zij maakte voor de tentoonstelling van de kinder- en jeugdateliers van MIK Kunsteducatie.

,,Dit is een bijzondere tentoonstelling. De kunstwerken van de kinderen van MIK kunsteducatie geven extra kleur aan de gangen van dit verzorgingstehuis." Wethouder Anton van Aert sloeg woensdag 10 mei in woonzorgcentrum Simeonshof aan de Bosscheweg in Boxtel met deze opmerking de spijker op z'n kop. Zelden zal het gebouw er van binnen zo kleurrijk uitgezien hebben, want in de gangen zijn meer dan honderd kunstwerken te bezichtigen. Van Aert was in het woonzorgcentrum om de tentoonstelling 'Young ones III komen naar u toe' van de kinder- en jeugdateliers van MIK te openen.

De expositie in de gangen van het woonzorgcentrum is tot en met 11 juni van maandag tot en met zondag (overdag) te bezichtigen. Het is het derde jaar dat een tentoonstelling van het werk van de jeugd wordt gehouden, maar de eerste keer dat het werk niet in 'eigen huis ' te bezichtigen is, maar buitenshuis. ,,De afgelopen jaren hield MIK de tentoonstellingen in eigen huis en vanaf nu komen we naar u toe", aldus de docenten Antonie Eikemans en Josť Op ten Berg van de kinder- en jeugdateliers.

,,Dit om onze kunstuitingen meer onder de mensen te brengen voor jong en oud en te laten zien wat er allemaal kan met kunst. Speciaal voor de eerste keer laten we de tentoonstelling plaatsvinden in een woonzorgcentrum, zodat ook bewoners die misschien niet zo mobiel zijn van de tentoonstelling kunnen genieten. De expositie is ook voor bezoekers, personeel en andere belangstellenden geopend."

TAARTEN
Kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar hebben een heel jaar gewerkt in het MIK-atelier in bedrijvencentrum De Baanderije in Boxtel, waarbij is gewerkt met verschillende technieken en materialen. Het resultaat bestaat onder meer uit prachtig versierde taarten, schalen van keramiek en kleibouwsels terwijl ook geschilderd en getekend is. Daarnaast zijn linosneden gemaakt en is een zogeheten olifantenopbergsysteem te bewonderen. Wethouder Van Aert was met name benieuwd naar dit laatste object van de hand van de 9-jarige Veerle Mestrum uit Boxtel, die zelf een korte toelichting op haar werk gaf.

,,Ik heb een olifant gemaakt met dierenhuiden", liet Veerle aan de wethouder weten. ,,Ik heb een slurf gemaakt van gaas met tape eromheen. Onder de slurf zijn bakjes en vakjes waar je pennen of andere zaken in kan opbergen. Ik heb het idee bedacht en uitgewerkt met een ander meisje. Er hangen hier nog meer werken van mij, waaronder van een muis met de naam Piep."

De kinderen mochten woensdag 10 mei na de toespraak van wethouder Van Aert zelf de openingshandeling verrichten door stickers met hun naam op de kunstwerken te plakken. Van Aert was te spreken over de kleurrijke werken die verspreid door het verzorgingstehuis hangen.

,,Ze zeggen wel eens dat jong en oud niet samengaan, maar deze tentoonstelling bewijst het tegendeel. De bewoners stellen het op prijs dat de jongeren de muren verfraaien en het leven met hun kunstwerken meer kleur geven voor de mensen in het verzorgingstehuis. Ik zou willen zeggen: het is dikke mik tussen jong en oud in Simeonshof."

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Veerle Mestrum poseert bij haar creatie met de intrigerende naam olifantenopbergsysteem.
11 mei 2006

Print deze pagina

Terug