'ZELFS BIJ SCHOOLPOORT LIGGEN DROLLEN'

Buurtvereniging De Ark is hondenpoep beu

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Buurtvereniging De Ark hoopt dat hondenbezitters de uitwerpselen van hun huisdier zelf opruimen als deze toch in het plantsoen of op de stoep poepen.

Door op lantaarnpalen, hekwerken en de voličre bij de speeltuin aan de Jan Kruysenstraat kleurige A4'tjes met de tekst 'Deze wijk poepvrij, behalve de Pantarhei' op te hangen, hoopt buurtvereniging De Ark de overlast van hondenpoep in te dammen.

De wijkbewoners zijn de hondendrollen in plantsoenen en op trottoirs spuugzat. ,,We hebben er al regelmatig over geklaagd. Laatst nog tijdens de bijeenkomst van het wijkorgaan. Maar de politie laat weten niet op te kunnen treden door gebrek aan mankracht. Dus hebben we als bestuur van de buurtvereniging besloten zelf maar weer eens in actie te komen", vertelt woordvoerder Peter van de Sande.

Dat veel hondenbezitters gebruik maken van het braakliggende terrein op de hoek van de Jan Kruysenstraat en de Molenstraat, vinden de buurtbewoners prima. ,,Maar op weg daar naartoe laten de baasjes de honden ook hun behoefte doen zonder de rotzooi op te ruimen. Zelfs rond de boompjes bij de poort van de Angelaschool wemelt het van de drollen...", gruwt Van de Sande.

GEDRAGSVERANDERING
Dat de affiches zijn opgehangen op de dag dat de NCRV-radio opnamen maakt in de buurt, blijkt puur toeval. Elders in deze krant is meer te lezen over het bezoek dat verslaggever Nathan Plas deze week aan Boxtel brengt. Van de Sande: ,,Jo Nas is wel lid van de buurtvereniging, maar ik wist niet eens dat hij geďnterviewd werd. We hebben een tijd geleden al besloten om het op deze dag te doen."

De buurtvereniging heeft de gemeente Boxtel niet op de hoogte gesteld van de ludieke actie. Wel is op de posters gemeld dat de actie een initiatief is van de buurtvereniging. ,,We hebben dit probleem al regelmatig bij de gemeente aangekaart, maar er is weinig tegen te doen. We laten de posters een paar dagen hangen en halen ze daarna weer weg. Hopelijk zorgen de oproepen ervoor dat hondenbezitters zich anders gaan gedragen", stelt Van de Sande.
20 april 2006

Print deze pagina

Terug