NIEUWBOUWPLAN MOLENWIJKSEWEG STAP VERDER

Sparrenlaene biedt zorg op maat

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Het nieuwe bouwplan van Cornelis Huygens Projectontwikkeling aan de Molenwijkseweg (zie boven) voorziet in de bouw van 128 zogeheten parkappartementen. De parkeervoorziening die daarbij wordt gerealiseerd wordt aan het oog onttrokken en afgedekt met een binnentuin.

Bewoners van het appartementencomplex Sparrenlaene dat Cornelis Huygens Projectontwikkeling wil realiseren op de plek van het leegstaande pand van de Gezondheidsdienst voor Dieren krijgen zorg op maat aangeboden. Hoe die zorg er uit gaat zien is nog onduidelijk. ,,Dat is geheel afhankelijk van de vraag", zegt voorzitter Thijs Meulemans van de raad van bestuur van Zorggroep Elde.

In het bijzijn van onder meer het gemeentebestuur van Boxtel ondertekenden de directeuren Jos van Grinsven en Cor Pijnenburg van de in Vught gevestigde projectontwikkelaar met voorzitter Meulemans van de Zorggroep Elde maandag 10 april een intentieovereenkomst voor de levering van zorg op maat. Sparrenlaene wordt voor de zorginstelling een pilotproject.

Zorg aanbieden aan particulieren buiten de eigen woonzorgcentra zal in de toekomst steeds meer plaats gaan vinden, stelt Meulemans. ,,Sparrenlaene is daarbij niet het eerste project, ook bij de nieuwbouw van Simeonshof richten we ons ook op extramurale zorg. Wel is het zo dat deze vorm van dienstverlening voor onze instelling nog betrekkelijk nieuw is", aldus Meulemans. ,,Elders in het land is al op ruime schaal ervaring opgedaan met zorg op maat aan particulieren."

Hoe de zorg op maat wordt ingevuld beslissen de bewoners van Sparrenlaene straks zelf. ,,Daarbij moet je niet alleen denken aan medische zorg, maar ook bijvoorbeeld aan het inhuren van iemand die de boodschappen voor je doet, komt schoonmaken of de planten verzorgen", aldus Meulemans.

Bewoners van Sparrenlaene kunnen straks zelf beslissen of en zo ja van welke vorm van zorgverlening zij gebruik gaan maken. ,,Het wordt geen verpleeghuis", benadruk directeur Van Grinsven van Cornelis Huygens. Het appartementencomplex wordt voorzien van een eigen fitnessruimte en twaalf behandelkamers. Daarin komt in ieder geval een fysiotherapeut, maar Van Grinsven denkt ook aan mogelijkheid om een podotherapeut of schoonheidsspecialist te vestigen.

KANTINE
Cornelis Huygens Projectontwikkeling hoopt nog dit jaar met de sloop van de kantoren en laboratoria van de voormalige Gezondheidsdienst voor Dieren te kunnen beginnen. De kantine, die de voorbije jaren werd gebruikt als kerkruimte voor de inmiddels gefuseerde Maria Reginaparochie, krijgt mogelijk een tweede leven. ,,Het is een prachtig gebouw en bovendien geheel demontabel. Ik kan me voorstellen dat het prima geschikt is als clubhuis, bijvoorbeeld voor het nieuwe sportpark dat de gemeente Boxtel aan de Esschebaan gaat realiseren. Dat zou nog eens duurzaam bouwen zijn", meldt Van Grinven.

Wanneer de projectontwikkelaar daadwerkelijk start met de sloop van het huidige complex is volgens de directeur van Cornelis Huygens afhankelijk van de gemeente Boxtel. ,,Die start binnenkort een artikel 19-procedure om de bestemming van het gebied te wijzigen. Ik verwacht daarbij geen grote problemen", aldus Van Grinsven. De artikel 19-procedure duurt maximaal een halfjaar. Nadat met bouw is begonnen, zal het naar verwachting achttien maanden duren voordat de eerste bewoners er hun intrek kunnen nemen.

Het bouwplan aan de Molenwijkseweg voorziet in de bouw van 128 zogeheten parkappartementen. De parkeervoorziening die daarbij wordt gerealiseerd wordt aan het oog onttrokken en afgedekt met een binnentuin. De regionale welstandscommissie stemde eerder al in met het bouwplan.

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Cornelis Huygens Projectontwikkeling hoopt nog dit jaar met de sloop van de kantoren en laboratoria van de voormalige Gezondheidsdienst voor Dieren te kunnen beginnen. De kantine, die de voorbije jaren werd gebruikt als kerkruimte voor de inmiddels gefuseerde Maria Reginaparochie, krijgt mogelijk een tweede leven.
13 april 2006

Print deze pagina

Terug