RAADSCOMMISSIE BUIGT ZICH OVER AANBESTEDING

Politiek praat over exploitatie zwembad

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Het nieuwe zwembad is reeds overdekt. De werkzaamheden verlopen volgens schema.

De bouw van het nieuwe overdekte zwembad aan de Schijndelseweg verloopt volgens schema. Binnenkort buigt de Boxtelse politiek zich over de manier waarop de exploitatie moet worden aanbesteed.

Deze week heeft het college van B. en W. de uitgangspunten vastgesteld van de wijze waarop de aanbesteding van de exploitatie moet verlopen. Dat daarbij de nodige zorgvuldigheid in acht wordt genomen lijkt vanzelfsprekend omdat de aanbesteding van de bouwwerkzaamheden eerder verre van vlekkeloos verliep.

De manier waarop belangstellenden zich dienen te melden om voor de exploitatie in aanmerking te kunnen komen, wordt een van de komende maanden in de raadscommissie Maatschappelijke Zaken besproken, zo meldt burgemeester Jan van Homelen. Wethouder Anton van Aert vult aan dat het onderwerp maandag 8 mei op de agenda komt.

JURIDISCHE TOETS
In een toelichting meldt wethouder Van Aert dat de procedure en het bestek momenteel juridisch getoetst worden. ,,Als deze toets achter de rug is, wordt er aanbesteed." Van Aert verwacht dat na de zomervakantie, in september bekend zal zijn wie het nieuwe overdekte zwembad gaat exploiteren: ,,In het najaar volgt dan overleg met de gebruikers van het huidige zwembad (Den Haagakker red.)."

Zoals hij al eerder aangaf gaat de wethouder er vanuit dat het nieuwe zwembad begin 2007 geopend kan worden. De oplevering zal aan het einde van dit jaar plaatsvinden, zo is de verwachting.

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Beeld van de opmerkelijke kapconstructie van het nieuwe overdekte zwembad aan de Schijndelseweg.
6 april 2006

Print deze pagina

Terug