HELFT APPARTEMENTENCOMPLEX IS VERKOCHT

Baronije bereikt hoogste punt

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: De straatwand van de Prins Hendrikstraat krijgt door de zeven herenhuizen in het project Baronije een heel ander aanzien. De woningen verrijzen op de plek van de voormalige wasserij Blanca.

Donderdag 30 maart is het hoogste punt bereikt van het nieuwbouwproject Baronije in hartje Boxtel. Bouwgroep Moonen, die op de plek van de voormalige wasserij Blanca, in opdracht van de Boxtelse ondernemer Bernard Vekemans appartementen, herenhuizen en een winkelruimte realiseert, hoopt eind dit jaar de werkzaamheden te hebben afgerond. In het najaar start de oplevering, zo is de verwachting.

Elf maanden geleden ging de bouw van Baronije van start met het uitgraven van een grote parkeerkelder. Alle bewoners van de in totaal 31 appartementen, vier penthouses en zeven stadswoningen kunnen straks op eigen terrein hun auto kwijt.

De verkoop van de woningen verloopt naar tevredenheid, meldde makelaar Roelof Russchen van Alfa Makelaardij deze week. ,,Boxtel maakt momenteel een inhaalslag, waardoor vraag en aanbod niet helemaal goed op elkaar zijn afgestemd. Meer dan de helft van de woningen is echter verkocht en dat beantwoordt helemaal aan de verwachtingen", aldus Russchen. Met de woningen die tussen de Prins Hendrikstraat en de Stationsstraat worden gerealiseerd in hartje Boxtel richt de makelaar zich vooral op 60-plussers.

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Beeld op de in aanbouw zijnde appartementen aan de binnenhof van het project Baronije.

METAMORFOSE
De zeven herenhuizen zorgen ervoor dat het aanzien van de Prins Hendrikstraat een flinke metamorfose heeft ondergaan. Van deze serie woningen is er nog één te koop. Van de 25 appartementen die in twee verschillende complexen op het binnenterrein worden gerealiseerd zijn er veertien verkocht. Er zijn nog twee van de vier penthouses beschikbaar. Van de zes appartementen die aan de Stationsstraat verrijzen (op de plek van de voormalige winkelpanden waar Jola en Wibra waren gevestigd) is de helft verkocht.

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Donderdag 30 maart is het hoogste punt bereikt van het nieuwbouwproject Baronije in hartje Boxtel.

Samen met initiatiefnemer Vekemans verzamelden kopers, omwonenden en vertegenwoordigers van projectontwikkelaar Hevo, bouwgroep Moonen en gemeente Boxtel zich om getuige te zijn dat de vlag in top ging als teken dat het hoogste punt is bereikt. Voor de bouwvakkers van Moonen werd pannenbier geschonken.

Het ontwerp van de Baronije is gemaakt twee lokale architectenbureaus: Snijders, Van Stekelenburg en Van Gisbergen alsmede Paul Strik.

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Hoog boven de grond voeren de bouwvakkers de werkzaamheden uit voor het nieuwbouwproject Baronije. Het plan bestaat uit 31 appartementen, vier penthouses en zeven stadswoningen.
30 maart 2006

Print deze pagina

Terug