LANGZAAM VERKEERROUTE WORDT IN APRIL GEOPEND

Fietsbrug verbindt Dommeloevers

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Met een grote kraan werden de brugdelen over de Dommel gelegd.

Vrijdag 17 maart is de gehele ochtend gewerkt om de fiets- en voetgangersbrug over de Dommel te plaatsen. De brug is een wezenlijk onderdeel van de nieuwe route voor langzaam verkeer tussen de wijken Munsel-Selissen en Breukelen. Voordat burgemeester Jan van Homelen op 1 mei met pensioen gaat, moet de brug worden geopend, meldde wethouder Wim van Erp deze week.

De nieuwe brug, die de straat Molenweide met de Van der Voortweg verbindt, is vrijdagochtend met grote kranen op zijn plaats gelegd. Toch kwamen er niet alleen zware machines aan te pas om de brugdelen met de nodige precisie aan de brughoofden te koppelen. Een van de medewerkers van aannemingsbedrijf Van der Zanden uit Moergestel, dat belast is met de aanleg voor de route voor langzaam verkeer, moest met zijn volle gewicht aan een groot formaat steeksleutel gaan hangen om de bouten aan te draaien...

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Watergraaf Peter Glas loopt op de fiets- en voetgangersbrug over de Dommel.

De brug vormt een belangrijke schakel in de fietsroute die vanaf de oversteek in de Brederodeweg via de Boerhaavestraat en Molenweide naar de Drossaard voert. Fietsers hoeven straks niet meer van de drukke Mgr. Wilmerstraat en Baroniestraat gebruik te maken.

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Beeld van de werkzaamheden aan de brug over de Dommel.

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Ook mankracht kwam eraan te pas bij het plaatsen van de fiets- en voetgangersbrug.
23 maart 2006

Print deze pagina

Terug