AANHOUDENDE VORST GOOIT ROET IN ETEN

Reconstructie Kapelweg vertraagd

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Beeld van de werkzaamheden aan de autobrug in de Kapelweg die over de Kleine Aa gebouwd wordt.

De tweede fase van de reconstructie van de Kapelweg in Boxtel heeft vertraging opgelopen door de aanhoudende vorst. Daardoor ligt het werk volgens projectbegeleider Harrie de Bont van de provincie Noord-Brabant momenteel nagenoeg stil. ,,We hopen dat het weer volgende week beter is, zodat we weer volop aan het werk kunnen."

Net als heel veel andere mensen, maar dan om een andere reden, hoopt De Bont dat fraai lenteweer met aangename temperaturen snel zijn intrede doet. Door de winterse omstandigheden zullen de werkzaamheden later afgerond zijn dan de bedoeling was. Eerder sprak de provincie de hoop uit dat het werk in april afgerond zou kunnen worden.

,,De verwachting is nu dat het werk eind april/begin mei gereed kan zijn. Als we geen winter hadden gehad, hadden we nu al bijna klaar kunnen zijn", liet De Bont woensdag 15 maart weten. ,,We kunnen nu helaas maar heel weinig doen. Als het vriest, kun je bijvoorbeeld geen beton storten, geen asfalt draaien en ook geen grondwerk verrichten."

De provinciale weg tussen Boxtel en Haaren is in de eerste fase van de reconstructie voorzien van asfalt tussen de Willibrorduskapel op Luissel en De Posthoorn. Langs de Kapelweg is hier een breed fietspad aangelegd. De tweede fase betreft het traject van de Willibrorduskapel tot de spoorwegovergang. Zolang het werk hier voortduurt, blijft de omleiding voor het autoverkeer intact. Als de werkzaamheden klaar zijn, wordt de omgeving van de Kapelweg opnieuw ingericht. Alle bomen langs de weg zijn voorafgaand aan de reconstructie gekapt.

De reconstructie op het grondgebied van de gemeente Haaren zal naar verwachting pas begin 2007 kunnen starten. Momenteel wordt voor dat deel van de weg gewerkt aan een wijziging van het bestemmingsplan en het zoeken van percelen voor natuurcompensatie.

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Door de aanhoudende vorst ligt het werk voor de tweede fase van de reconstructie van de Kapelweg in Boxtel nagenoeg stil en is de oplevering vertraagd. De verwachting van de provincie Noord-Brabant is nu dat de werkzaamheden eind april/begin mei afgerond kunnen worden.
16 maart 2006

Print deze pagina

Terug