GEBOUW AAN BREDERODEWEG BEREIKT HOOGSTE PUNT

Ambulancepost Boxtel gereed in voorjaar

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Burgemeester Jan van Homelen (vierde van links) wordt bijgepraat over de bouw van de nieuwe ambulancepost aan de Brederodeweg in Boxtel. Maandag 13 maart werd stilgestaan bij het feit dat het gebouw het hoogste punt heeft bereikt.

De bouw van de ambulancepost aan de Brederodeweg in Boxtel verloopt voorspoedig en is in mei of juni gereed. Dat liet burgemeester Jan van Homelen maandag 13 maart weten tijdens een bijeenkomst die in het teken stond van het feit dat het gebouw het hoogste punt heeft bereikt. Van Homelen en de directeur GGD Hart voor Brabant, Paul van der Velpen, hesen gezamenlijk de vlag van de gemeente Boxtel in top, naast die van Bouwbedrijf H. Koppen.

De ambulancevoorziening, die de GGD Hart voor Brabant gaat huren van de gemeente, gaat onderdak bieden aan de in Boxtel gestationeerde ambulance. Het voertuig staat momenteel gestald in een loods achter de brandweerkazerne en wordt straks ondergebracht in de nieuwe post, die op de plek gebouwd wordt naast de kazerne waar eerder de speelplaats en fietsenstalling bij het gebouw 't Honk gesitueerd waren.

Het nieuwe gebouw, dat zich direct aan de weg bevindt en aan de noord/zuid-as ligt, gaat plaats bieden aan één ambulance, die zeven dagen per week 24 uur per dag beschikbaar is. In het verleden was Boxtel alleen stationeringplaats en was de voorziening alleen op werkdagen tijdens kantooruren beschikbaar.

TWEE PLAATSEN
De ambulancepost wordt overigens uitgerust met een tweede ambulancestandplaats. Op dit moment is nog geen duidelijkheid over de komst van een tweede ambulance naar Boxtel, maar de gemeente heeft hier in het bouwplan alvast op ingespeeld. ,,Boxtel heeft het risico genomen om een tweede standplaats te bouwen, hoewel hier nog geen zekerheid voor is. Maar door alvast een post te bouwen voor twee ambulances, vallen de kosten lager uit dan wanneer men opnieuw een voorziening had moeten bouwen voor de komst van een tweede ambulance", liet GGD-directeur Van der Velpen maandag weten.

,,Het is nog een heel proces om een ambulancevoorziening als deze te realiseren, want als de provincie groen licht geeft voor de vergunning ben je er nog niet. De zorgverzekeraars moeten bereid zijn om de voorziening te betalen, waarbij het voertuig niet de grootste kostenpost vormt, maar met name de bemanning. In ieder geval is deze locatie aan de noord/zuid-as een prima plek om uit te rukken. Ook het feit dat de ambulancepost naast de brandweerkazerne ligt is perfect. Het is bovendien een goede zaak dat de bouw naar wens verloopt. Als het zo voorspoedig blijft door gaan, is het gebouw inderdaad in mei of juni klaar."

Burgemeester Van Homelen bracht maandag in herinnering dat meer dan dertig jaar discussie is gevoerd over de komst van een ambulancevoorziening naar Boxtel. ,,Jarenlang bleef de discussie voortduren, maar lange tijd zonder succes. Een paar jaar geleden kwam het dan toch goed en werd er gezocht naar een tijdelijke voorziening, die gebouwd is op het terrein van de brandweerkazerne. De nieuwe post komt ook in de onmiddellijke omgeving van de kazerne, waardoor de regionale ambulancevoorziening en de brandweer veel voor elkaar kunnen gaan betekenen. Het gebouw voldoet straks aan alle eisen", verzekerde Van Homelen, die aangaf dat hij goede hoop heeft dat op termijn twee ambulances gestald kunnen worden in de nieuwe post.

De burgemeester benadrukte tijdens de bijeenkomst dat met name de politieke groepering Boxtels Belang, die maandag vertegenwoordigd werd door raadslid Ad van de Wetering, zich sterk heeft gemaakt voor de komst van een eigen ambulancestandplaats in Boxtel. Met de bouwkosten van de nieuwe ambulancepost is een bedrag gemoeid van 350.000 euro.
16 maart 2006

Print deze pagina

Terug