RIJKSWATERSTAAT BRENGT TWEELAAGS ZOAB AAN

Rijbaan A2 in zomer zes weekeinden dicht

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Komende zomer wordt gedurende zes weekeinden een van de twee rijbanen van rijksweg A2 afgesloten om het geluidsreducerende zeer open asfalt beton (ZOAB) aan te brengen.

Zoals vorige maand werd gemeld wordt de rijksweg A2 tussen 's-Hertogenbosch en Eindhoven dit jaar voorzien van het geluidsreducerende zeer open asfalt beton (ZOAB) in twee lagen. De rijksweg tussen beide steden wordt daarvoor zes weekeinden in juni, juli en augustus in één rijrichting afgesloten.

Voor de aanleg van het tweelaags ZOAB, dat gecombineerd wordt met groot onderhoud aan het wegdek, is het nodig dat de volledige rijbaan tijdelijk afgesloten wordt, laat Rijkswaterstaat in een deze week verschenen nieuwsbrief weten. De afsluitingen vinden steeds plaats van vrijdag 21.00 uur tot maandag 05.00 uur.

De westelijke rijbaan (in de richting Eindhoven) kan niet worden gebruikt van 9 tot en met 11 juni, van 23 tot en met 25 juni en van 11 tot en met 13 augustus. De oostelijke rijbaan (in de richting 's-Hertogenbosch) kan niet worden gebruikt van 7 tot en met 9 juli, van 14 tot en met 16 juli en van 4 tot en met 6 augustus. De overige weekeinden in augustus en september zijn aangewezen als reservedata voor de werkzaamheden. Te zijner tijd worden weggebruikers geïnformeerd over omleidingen, die in overleg met de gemeenten aan de rijksweg worden vastgesteld.

SPITSSTROKEN
Aanvankelijk wilde Rijkswaterstaat het tweelaagse ZOAB aanbrengen op het moment dat ook de zogeheten spitsstroken zouden worden aangelegd. De aanleg van de spitsstroken is echter vertraagd nadat de Raad van State een eerder Wegaanpassingsbesluit vernietigde in verband met aspecten van veiligheid en luchtkwaliteit.

Momenteel wordt gewerkt aan een nieuw ontwerp van het Wegaanpassingsbesluit in combinatie met een milieueffectrapportage (MER). Wanneer de inspraak hiervoor start is nog niet bekend in verband met ontwikkelingen in de regelgeving omtrent luchtkwaliteit.

'De aanvullende rapporten zijn bijna gereed en het ontwerpbesluit wacht nog op de berekeningen van TNO', meldt Marco Bakermans, de projectleider van Rijkswaterstaat voor de A2, in de nieuwsbrief. Rijkswaterstaat hoopt nu in 2007 en 2008 de spitsstroken te kunnen realiseren.
9 maart 2006

Print deze pagina

Terug