TOEKOMSTIGE GEBRUIKERS KRIJGEN RONDLEIDING

'Bouw zwembad Boxtel ligt keurig
op schema'

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Beeld van het bouwterrein aan de Schijndelseweg waar het nieuwe overdekte zwembad in Boxtel wordt gerealiseerd. De toekomstige gebruikers die vrijdag een rondleiding kregen, waren vooral onder de indruk van het grote wedstrijdbad van 25 bij 15 meter. Het bad wordt uitgerust met een beweegbare bodem in het ondiepe gedeelte.

De Boxtelse wethouder Anton van Aert had vlak voor carnaval nog een leuk nieuwtje te melden. Tijdens een rondleiding op het terrein aan de Schijndelseweg waar het nieuwe overdekte zwembad wordt gerealiseerd, liet Van Aert vrijdag 24 februari weten dat de bouw op schema ligt en volgens wens verloopt. ,,In december kan het zwembad als alles goed gaat worden opgeleverd", aldus de wethouder.

Procesmanager Jan Hopman van adviesbureau Hopman-Andres leidde de toekomstige gebruikers van het zwembad rond over de bouwplaats. Daaronder waren naast wethouder Van Aert onder meer leden van de zwemvereniging, personeel van zwembad Den Haagakker, zweminstructeurs en begeleiders van dagcentrum De Werf en astmapatiŽnten.

Getooid met bouwhelmen liepen de deelnemers over het modderachtige terrein, waar de twee enorme bakken die straks dienst gaan doen als zwembaden de blikvangers vormen. ,,Het lijkt zo wel heel erg diep", zei een vrouw. ,,Maar het wordt vast heel mooi."

Van de waterglijbaan die straks zowel binnen als buiten het gebouw kronkelt, is momenteel nog niets te zien. ,,De technische installaties zitten er al wel", zei Hopman toen hij tijdens de rondleiding stilstond bij de machinekamer. ,,Het is niet zichtbaar, want het is allemaal al dichtgebouwd, maar u zult versteld staan van de imposante installaties die hier allemaal liggen."

NATTE HORECA
Hopman liet zijn gehoor daarnaast weten dat er in het gebouw straks ook ruimte is voor de zogeheten 'natte' en 'droge' horeca. Maar ook aan de veiligheid is gedacht. Tussen de twee zwembaden is een verhoging gemaakt, vanwaar het personeel een oogje in het zeil kan houden. In de nabijheid hiervan ligt de waterspeeltuin waar peuters zich straks kunnen uitleven. Dit peuterbad wordt afgescheiden van de diepere zwembaden door een muurtje.

,,Prachtig hoor, dat muurtje. Daardoor kunnen de kinderen niet zomaar het zwembad in lopen, maar het probleem voor ons is wel dat je vanaf hier achter dat muurtje de kinderen niet goed kunt zien", liet een van de deelnemers aan de rondleiding weten.

De toekomstige gebruikers konden vaststellen dat de bouw opschiet, zeker nu ook de voorgevel geleidelijk aan vorm krijgt. Daar, aan de kant van de Schijndelseweg, komt straks de ingang van de nieuwe voorziening. Het nieuwe zwembad wordt uitgerust met twee soorten zwembaden; een (wedstrijd)bad van 25 bij 15 meter en een doelgroepenbad. Dit laatste bad is volgens wethouder Van Aert bedoeld voor verschillende activiteiten, waaronder moeder-kindzwemmen, aqua-jogging en zwemmen voor astmapatiŽnten.

Van Aert: ,,Het wedstrijdbad wordt uitgerust met een beweegbare bodem in het ondiepe gedeelte en een duikplank. Het doelgroepenbad krijgt over de hele lengte een verstelbare bodem. Voor het moeder-kindzwemmen kan die een flink stuk omhoog, terwijl het voor aquajogging van belang is dat het hele lijf onder water blijft."

Van Aert wees ook op een ander belangrijk detail, dat met name voor de badmeesters grote voordelen biedt. ,,Het perron, het gedeelte tussen het zwembad en de kleedkamers is een stuk breder dan bij zwembad Den Haagakker, waardoor het personeel veel meer bewegingsruimte heeft", aldus Van Aert die verwacht dat het nieuwe zwembad begin 2007 geopend wordt.

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: De werkzaamheden voor het nieuwe zwembad in Boxtel zijn in volle gang. Begin 2007 wordt de voorziening geopend.
2 maart 2006

Print deze pagina

Terug