BENEFIETCONCERT IN UITVERKOCHT DE BRAKEN

Artiestenparade voor Karlijn Heijmans

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: George Baker draait al heel wat jaartjes mee in de muziekbusiness, maar dat hij nog steeds kan rocken als de beste bewees hij in sportcomplex De Braken. De zanger werd begeleid door de groep Tilt van oud-Boxtelaar Frenk de Wert.

Het benefietconcert voor Karlijn Heijmans in sportcomplex De Braken in Boxtel is zondag 29 januari uitgegroeid tot een succes. De happening voor de enige overlevende van de brand die begin december de woning boven café De Kom verwoeste was uitverkocht en verliep in een vaak uitbundige sfeer. Artiesten als George Baker, René Schuurmans, Harry Slinger, Grad Damen en het jeugdige Boxtelse talent Tim Schalkx wisten de stemming erin te brengen bij de 850 bezoekers, die allen 20 euro voor een kaartje neertelden.

Karlijn is maandag 30 januari 2 jaar geworden. Zij verloor bij de brand haar vader en moeder, het kasteleinsechtpaar Christian en Lisette Heijmans van De Kom, en haar broertje Remco en zusje Sanne. Vrienden en medewerkers van het omgekomen horecapaar hadden daags voor de tweede verjaardag van Karlijn een muziekprogramma samengesteld dat refereerde aan de themafeesten die maandelijks in het Boxtelse café gehouden werden. De organisatoren van het concert hadden zich ten doel gesteld met het benefietconcert 50.000 euro binnen te halen.

De opbrengst van het evenement, waaraan alle medewerkers en artiesten belangeloos meewerkten, wordt in termijnen aan de voogd van Karlijn uitgekeerd tot haar 21ste verjaardag. Medeorganisator Frank Geijsels, die jarenlang barkeeper was in De Kom, liet eerder al weten dat de volledige opbrengst van het concert naar Karlijn zou gaan, waaronder de kaartverkoop en de omzet van de consumpties. ,,Daarnaast hebben diverse artiesten persoonlijke spullen aangeboden die zondag geveild werden”, aldus Geijsels.

Het feestduo Bad Brothers had een extra persing van de single 'In de hemel', het lied dat Nol Roos en Frank Hoek tijdens de uitvaartdienst van de familie Heijmans zongen, laten maken. In een oplage van duizend stuks werden de cd’s met een speciale hoes te koop aangeboden en ook hiervan kwam de opbrengst ten goede aan Karlijn. Nol Roos, die lid is van het elfkoppige organisatiecomité, zong zaterdag als afsluiting van het concert samen met Bad Brothers-collega Frank Hoek het nummer 'In de hemel' en nam daarnaast samen met voormalig GTST-acteur Geert Hoes de presentatie van het muziekspektakel voor zijn rekening.

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Acteur Geert Hoes, die het benefietconcert samen met Nol Roos presenteerde, en de Boxtelse zanger Tim Schalkx leverden beide op hun eigen wijze een bijdrage aan het benefietconcert voor Karlijn.

WAARDERING
Een benefietconcert voor Karlijn dat 50.000 euro op zou moeten leveren; sommige mensen vinden het ondanks het dramatische gebeuren iets te veel van het goede. Maar in De Braken konden de aanwezigen vooral veel waardering opbrengen voor de aanleiding en het doel van het concert.

,,Ik vind het een heel goed initiatief, al vind ik dat ze dit ook hadden moeten doen voor een andere woningbrand waarbij een aantal jaren geleden ook leden van een Boxtel gezin het leven lieten”, liet bezoeker Ad van Esch uit Boxtel desgevraagd weten.

,,Het is heel goed dat een benefietconcert gehouden wordt voor dat meisje, vandaar dat ik graag 20 euro betaald heb voor dit evenement omdat ik weet dat het geld goed besteed wordt. Daarnaast vind ik het ook leuk om hier te zijn, want behalve rock ’n roll hou ik ook heel erg van Nederlandstalige muziek en met name van artiesten als Grad Damen, René Schuurmans en George Baker.”

Ook het echtpaar Ger en Gerrie Hoenselaars roemde het initiatief van de vrienden en medewerkers van het omgekomen echtpaar. ,,Wij waren stamgasten en kwamen iedere week in De Kom en kenden Christian en Lisette heel goed”, liet het echtpaar weten.

,,In de nacht voor het drama waren we nog in De Kom geweest. Rond drie uur ’s nachts zijn we toen naar huis gegaan. De volgende dag vond die brand plaats. We zijn er nog steeds heel emotioneel onder, maar het leven gaat verder, hoe verschrikkelijk het ook is. Het is heel goed dat dit concert voor Karlijn georganiseerd wordt. Nee, we hebben geen favoriete artiesten. Daar komen we niet echt voor. Voor ons is dit een soort herdenkingsconcert en een afsluiting van alles wat er gebeurd is.”

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Een lijst met handtekeningen van de optredende artiesten en de afdruk van de handen van Karlijn werd zondag geveild voor 600 euro. Rechts de Tilburgse zangeres Charlène die klapt als de presentator van het benefietconcert en zanger van het feestduo Bad Brothers, Nol Roos, het uiteindelijke bod op de lijst de zaal in schreeuwt.

LOVENDE WOORDEN
Ook de broers Eric en William van Eeten uit Tilburg hadden lovende woorden voor het idee achter het benefietconcert. ,,Heel bijzonder. Dit concert is heel belangrijk voor het toekomstbeeld van dat meisje”, aldus Eric van Eeten, die zondag achter de schermen actief was als artiestenbegeleider. ,,Ik doe dit werk al een hele tijd, maar dit is een heel speciaal concert. De aanleiding is echt afschuwelijk, maar ik ben blij dat ik hieraan mag meewerken. Het is mooi dat alle artiesten en medewerkers hier gratis aan bijdragen.”

Behalve bezoekers die een band hadden met de familie Heijmans en café De Kom bevolkten ook vele fans en liefhebbers van Nederlandstalige muziek sportcomplex De Braken. ,,Ik ben de zus van Bad Brothers-zanger Nol Roos. Wij zijn opgegroeid met Nederlandstalige muziek. Nee, een speciale favoriet heb ik niet, maar er zijn vandaag heel veel bekende en goede artiesten. Het wordt vast heel gezellig”, liet Antoinette Roos weten.

De jeugdige bezoekers Inez en Rachelle van de Langenberg en Iris Spikmans uit Boxtel kwamen vooral voor één artiest in het bijzonder. ,,René Schuurmans is niet alleen knap, hij zingt bovendien leuke liedjes. Maar Tim Schalkx uit Boxtel ziet er nóg leuker uit. Geert Hoes? Nee, daar vinden we niet veel aan. Hij is een beetje arrogant”, lieten de drie meisjes weten.

Tim Schalkx was blij dat hij als Boxtelaar mocht optreden tijdens het benefietconcert voor zijn plaatsgenoot Karlijn. ,,Het is ongelofelijk triest wat er gebeurd is. De laatste keer dat ik de familie gezien heb, was in de zomer van vorig jaar toen ik vanwege de verjaardag van Christian een verrassingsoptreden in De Kom verzorgd heb. Dat was heel leuk om te doen, maar daarna heb ik ze niet meer gezien. Als Boxtelaar speel ik een thuiswedstrijd vandaag. Dit is voor mij een heel bijzonder concert vanwege de trieste aanleiding.”

DOLLE BOEL
Het slagwerkensemble van Boxtel’s Harmonie verzorgde zondag het voorprogramma voorafgaande aan de optredens van ruim twintig artiesten. Dat deed het ensemble namens alle verenigingen die hun thuis hadden in De Kom. Rond twee uur verschenen de spreekstalmeesters Nol Roos en Geert Hoes op het podium om de eerste artiest, Rob van Holland, aan te kondigen. ,,Een hartelijk welkom aan de leden van de familie Heijmans en Schoonens, die vandaag aanwezig zijn. Het mag best een dolle boel worden, maar met respect”, hield Roos het publiek voor.

De reeks optredens van Nederlandstalige artiesten zoals Rob van Holland en Frank Smeekens kwam wat traag op gang, maar zodra de lokale favoriet Tim Schalkx het podium betrad en onder meer een medley van Koos Alberts zong, sloeg de vlam in de pan. De polonaise ging spontaan door de zaal en steeds meer mensen gingen dansen en bewegen op de muziek van de goedlachse Boxtelaar.

De presentatoren Roos en Hoes kondigden de ene na de andere zanger met veel enthousiasme aan. Hoes zei tussen de bedrijven door blij te zijn met het feit dat hij een bijdrage kon leveren aan het concert. ,,Ik kom zelf uit Boxtel en kwam ook wel eens in De Kom. Het is niet zo dat ik die mensen goed gekend heb, maar het drama heeft me als Boxtelaar echt aangegrepen. Vandaar dat ik zelf aan de organisatie heb aangeboden om iets te doen tijdens het concert. Het maakte me echt niet uit wat, al was ik achter de bar gezet, voor mij was alles prima. Ik wilde hier gewoon bij zijn.”

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: De artiesten en vrijwilligers zingen ter afsluiting van het benefietconcert voor Karlijn Heijmans gezamenlijk het nummer 'In de hemel' van het feestduo Bad Brothers.
2 februari 2006

Print deze pagina

Terug