PROJECT STUDENTEN VAKINSTELLING SINTLUCAS

Levende standbeelden in centrum Boxtel

© 2006 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Twee levende standbeelden trokken dinsdag 24 januari de nodige aandacht van het publiek in de winkelstraten in het centrum van Boxtel.

Twee levende standbeelden in de winkelstraten in het centrum van Boxtel trokken dinsdagmiddag 24 januari veel bekijks. De tweedejaarsstudenten Valerie Brouwers en Merel Hemelsoet van de Boxtelse vakinstelling SintLucas hadden twee vrienden ingeschakeld ter ondersteuning van een schoolproject.

De opdracht van de twee studenten was om de aandacht van het publiek te trekken voor een fictieve vestiging van een kledingwinkelzaak. ,,De zaak is afgebrand en opnieuw ingericht in een monumentaal pand in Den Bosch. Aan ons de taak om promotie te maken voor de winkel, onder meer door middel van flyers", liet Merel dinsdag in de Stationsstraat weten.

Merel en Valerie kozen ervoor om niet lukraak met foldermateriaal op mensen af te stappen, maar gaven er de voorkeur aan om het publiek op een andere manier te interesseren voor de winkel. Valerie: ,,De levende standbeelden zijn bedoeld om het winkelend publiek nieuwsgierig te maken. Het komt vaak voor dat mensen in winkelcentra aangesproken worden en reclamefolders in de hand geduwd krijgen van vertegenwoordigers van bepaalde organisaties. Vaak zie je mensen met een grote boog om die reclamemensen heenlopen. Wij willen ons juist niet opdringen, maar ervoor zorgen dat mensen door de levende standbeelden zelf naar ons toe komen en op die manier onze flyers ontvangen."

Merel en Valerie slaagden dinsdag in hun opzet, want de levende standbeelden werden met belangstelling gadegeslagen door vele mensen in het Boxtelse winkelhart. Als het een 'echte' opdracht was geweest, hadden de twee studenten waarschijnlijk goede zaken kunnen doen voor de kledingwinkel. Merel: ,,Het is een verzonnen opdracht, we hebben dan ook geen echte folders om uit te delen. Maar het is leuk om te zien hoeveel aandacht de levende standbeelden trekken."

© 2006 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Beeld van de SintLucas-studenten Valerie Brouwers (links) en Merel Hemelsoet.
26 januari 2006

Print deze pagina

Terug