JUNIORKAMER DOMMELLAND VALT IN DE PRIJZEN

Landelijke erkenning voor Boxtelse Ondernemers Trofee

De wedstrijd om de Boxtelse Ondernemers Trofee die Juniorkamer Dommelland begin november 2005 organiseerde heeft landelijke erkenning gekregen. Tijdens de jaarvergadering van de negentig juniorkamers die in Nederland functioneren, kreeg de Boxtelse voorzitter Tom Ouwens zaterdag in Nieuwegein de 'Beste Project Award 2006' uitgereikt. Reden om de ondernemerswedstrijd ook dit jaar weer te organiseren.

Ouwens toonde zich samen met Marcel Voets, die namens de Juniorkamer Dommelland een van de kartrekkers van de wedstrijd om de Boxtelse Ondernemers Trofee (BOT) was, verguld met de prijs. ,,Het is een waardering voor alle moeite die we ons getroost hebben. Bovendien is het de erkenning dat ons initiatief tot een volwaardig project is uitgegroeid", glundert Voets.

Op de eerste zaterdag van november werden vierkoppige teams van twaalf Boxtelse bedrijven uit verschillende branches beoordeeld op onder meer kwaliteit, klantvriendelijkheid, efficiency en creativiteit. MTD Expotechniek van directeur Michaél Michiels kwam daarbij als beste uit de bus. ,,Michiels meldt dat het winnen van de BOT nog steeds voor een geweldige spin-off zorgt voor zijn onderneming, aldus Ouwens.

DRIE M'S
De Boxtelse bedrijvenwedstrijd werd zaterdag in Nieuwegein uitgeroepen tot het beste project van alle landelijke juniorkamers. De strijd om de BOT scoorde op de drie beoordelingscriteria (membership, media en marketing) het hoogst.

,,Daarbij ging het in de eerste plaats om membership, wat inhoudt dat zoveel mogelijk leden van de juniorkamer zich actief moeten inzetten. Al onze twintig leden hebben op een of andere manier bijgedragen aan het succes. Op het onderdeel media werd gekeken naar de manier waarop het project in de publiciteit werd gebracht. Met name de uitgebreide wijze waarop Brabants Centrum aandacht heeft besteed aan de BOT is daarbij van doorslaggevend belang geweest", aldus Ouwens.

Voets vult aan dat bij het derde aspect van de jurybeoordeling, marketing, vooral werd gekeken naar de wijze waarop de Juniorkamer in staat bleek andere organisaties bij de uitvoering te betrekken. De inbreng van de gemeente Boxtel, vakinstelling SintLucas, zorginstelling Cello, MIK Kunsteductie en kunstenaar Ad Verstijnen waren onderdelen waarvan de jury gecharmeerd was. Met name de SintLucas-studenten, die de stands ontwierpen en bouwden, verdienen een pluim, vinden de twee bestuursleden van de Juniorkamer.

NIEUWE NOMINATIES
Afgelopen week is tijdens een vergadering van Juniorkamer Dommelland besloten dit jaar opnieuw een strijd om de BOT te organiseren. Ouwens: ,,De datum staat al vast: zaterdag 4 november. We willen er een terugkerend evenement van maken. Vanwege de naamsbekendheid organiseren de tweede wedstrijd dit jaar al, maar daarna willen we het evenement om de twee jaar houden." Voets meldt dat deze keer waarschijnlijk voor een minder groot aantal bedrijven wordt gekozen dat het tegen elkaar moet opnemen. ,,Anders zijn we te snel door de kandidaten heen."

Ouwens en Voets roepen ondernemers en hun medewerkers op om collega's nu al in de gaten te houden om zo in het najaar een verantwoorde nominatie te doen voor deelname aan de BOT-competitie.
26 januari 2006

Print deze pagina

Terug