TWINTIG WONINGEN ACHTER CAFÉ MARKTZICHT

Appartementen voor starters nabij Markt

© 2006 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Tussen Marktzicht en het woon- en winkelcomplex De Beiaard wordt een grand café gebouwd. Op de bovenverdieping komen vier appartementen en een studio. Voor de afvoerpijp van snackbar Mikies moet nog een oplossing gevonden worden.

Projectontwikkelaar Stephan Zenden van Adviesbureau Zenden BV in Vught hoopt op korte termijn een begin te kunnen maken met de bouw van twintig appartementen voor starters op de locatie Marktzicht aan de Mgr. Bekkersstraat. De bouw van een vijftal appartementen en een grand café aan de Markt start binnen enkele weken.

De regionale welstandscommissie boog zich deze week tijdens haar vergadering in Schijndel over de bouwplannen die Zenden heeft ontwikkeld voor deze centrumlocatie. Op de plek waar voorheen zaal Marktzicht en twee woonhuizen naast het gelijknamige café gevestigd waren, is ruimte voor in totaal 25 appartementen voor starters en een grand café, dat particulier eigendom is en door brouwerij Heineken van bier zal worden voorzien.

,,De vier appartementen aan de Markt zijn inmiddels verkocht en ook de belangstelling voor de studio is goed”, stelde Zenden deze week. ,,De bouwvergunning is onherroepelijk en we verwachten dat de bouw binnen enkele weken kan starten.” Dat betekent dat dit gat aan de Markt weer snel gedicht zal zijn. Volgens de projectontwikkelaar is er op dit moment slechts één tegenvaller waarvoor een bouwkundige oplossing gevonden moet worden. Het betreft de verplaatsing van een afvoerpijp van snackroom Mikies, die noodzakelijk is omdat deze de bouw belemmert. ,,We zijn in gesprek om de beste oplossing te vinden”, aldus Zenden.

PARKEREN
Minder vergevorderd zijn de plannen voor de bouw van twintig starterswoningen aan de Mgr. Bekkersstraat. Op de plek waar veel Boxtelaren hebben gefeest en gedanst, moet een complex van twintig startersappartementen verrijzen. De prijs van de woningen bedraagt tenminste 150.000 euro. ,,De bouwvergunning is aangevraagd en we werken aan een plan om parkeren op eigen terrein mogelijk te maken”, vertelt de projectontwikkelaar. De rooilijn van het complex komt dichter richting de Mgr. Bekkersstraat te liggen.

Zenden was deze week vol vertrouwen over het oordeel van de welstandscommissie. Minder gerust is hij op de uiteindelijke visie van het gemeentebestuur, dat met name op architectonisch gebied enkele bedenkingen heeft. Zenden is ervan overtuigd dat hij met het plan voor starterswoningen aansluit bij de wens van de Boxtelse politiek om vooral voor deze groep woningen te realiseren. ,,Die gedachte leeft in het gemeentehuis en we proberen mee te werken aan het verspreiden van die 'olievlek'.”

© 2006 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: De feestzaal achter café Marktzicht is grotendeels gesloopt. Op termijn moet hier een appartementencomplex verrijzen.
19 januari 2006

Print deze pagina

Terug