BASISSCHOOL VERKAST NAAR GEBOUW AAN APOLLOPAD

De Beemden blij met nieuw onderkomen

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Leerkracht Jan van Dinther helpt een handje als Max Gregoire uit groep 1 en Stefan Hendriks-Vettehen uit groep 8 (rechts) de strik doorknippen waarmee de toegangsdeur van basisschool De Beemden is afgesloten.

De zeshonderd verhuisdozen die door ouders en leerkrachten van basisschool De Beemden in Boxtel-Oost kort voor Kerstmis zijn ingepakt, zijn bijna allemaal weer leeg. Er is hard gewerkt in de kerstvakantie om het verbouwde en opgeknapte schoolgebouw aan het Apollopad, dat eertijds onderdak bood aan De Brink, in gereedheid te brengen om alle 190 leerlingen van De Beemden onder één dak te brengen.

De leerlingen uit groep 6 van juffrouw Saskia Swinkels kijken hun ogen uit als ze voor het eerst hun nieuwe klaslokaal binnenstappen. De jassen en tassen worden deze ochtend mee de klas ingenomen want de kapstokken moeten nog geïnstalleerd worden. Tja, een paar kleine klusjes moeten nog wel worden afgerond door de medewerkers van bouwbedrijf Van de Laar die de voorbije maanden het schoolgebouw een facelift hebben gegeven. De kinderen van groep 6 zijn erg te spreken over het vele licht in hun leslokaal.

,,Met veel leuke kleuren", zegt Vivian. ,,En alles staat zo netjes ingedeeld", zegt Nikki terwijl ze het tafeltje met haar naam erop zoekt. Tijdens het kringgesprek waarmee net als anders de schooldag wordt begonnen, is de verhuizing van de school natuurlijk hét onderwerp.

Joeri vertelt dat hij zich vergist had. ,,Ik stond bij onze oude school aan de Albinonistraat, maar daar was niemand. Gelukkig was ik toch nog op tijd om de opening mee te maken", grinnikt hij. Anthony bekent dat hij nog wel een beetje heimwee heeft naar zijn oude lokaal. ,,We hebben daar zoveel samen gedaan en zoveel meegemaakt."

Juffrouw Saskia knikt instemmend: ,,Dat is waar. Maar toch zijn we erg blij dat we nu zo'n mooi nieuw gebouw hebben. Toch?" Heel de groep is het met haar eens. Alleen Amy maakt een opmerking. ,,De Dikke Van Dale staat wel heel erg hoog in die kast. Zo kan ik er niet bij." De leerkracht belooft het meisje dat het woordenboek op een lagere boekenplank komt te staan. ,,Zodat iedereen een moeilijk woord kan opzoeken."

NIEUWE LEERLING
Niet alleen de school is nieuw voor de leerlingen van juffrouw Saskia. Ze hebben ook een nieuw klasgenootje. Bas stelt zich voor en vertelt dat hij van de Bernardusschool komt. Die school kent niemand in de klas. ,,Die staat in Best. Maar wij zijn in Boxtel komen wonen en nu kom ik hier naar school." De leerkracht belooft dat ze Bas samen met de andere leerlingen snel wegwijs zal maken.

Op de nieuwe locatie kan basisschool De Beemden nog veel meer groeien. ,,We kunnen hier ongeveer 225 kinderen huisvesten. Bovendien is er plek om als het in de toekomst nodig is nog eens vijf extra lokalen te bouwen. Aan de Albinonistraat waren we echt uit ons jasje gegroeid, maar hier hebben we weer de ruimte", vertelt schooldirecteur Hans de Vries tevreden.

De Vries heette dinsdag 10 januari alle leerlingen en hun ouders welkom op het schoolplein. Max Gregoire uit groep 1 en Stefan Hendriks-Vettehen uit groep 8 knipten een grote blauwe strik door waarmee de centrale toegang was versierd. Vervolgens klom Stefan de ladder op om de vlag uit te steken. De officiële opening van het nieuwe gebouw van De Beemden wordt in het voorjaar feestelijk gevierd.

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Na een extra dag kerstvakantie is dinsdagochtend het nieuwe onderkomen van basisschool De Beemden in gebruik genomen. Onder toeziend oog van de hele schoolbevolking klimt Stefan Hendriks-Vettehen op de ladder om de vlag uit te steken.
12 januari 2006

Print deze pagina

Terug