BOXTELSE DEELNEMER ONTGOOCHELD NA DISKWALIFICATIE

Dakartrucks werkloos op Ladonk

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: De DAF-trucks van Hans Bekx Teamsport keerden onverrichter zake terug van de Dakar-rally. Zonder Saharazand in de bandenprofielen stonden ze maandag voor de deur van het Boxtelse teamlid Alex Brusselers op bedrijventerrein Ladonk.

Hij had zich er zoveel van voorgesteld. Toch is de deelname aan de woestijnrally Le Dakar voor de Boxtelse truckchauffeur Alex Brusselers geŽindigd in een grote teleurstelling. Vlak voor vertrek kreeg de equipe van Hans Bekx Teamsport in Lissabon te horen dat de DAF-trucks werden gediskwalificeerd. En dus keerde het team, waarvan Brusselers als bestuurder van een servicetruck deel uitmaakt, gedesillusioneerd huiswaarts.

Brusselers had nota bene in allerijl nog zijn chauffeursdiploma en vrachtwagenrijbewijs gehaald om mee te doen aan Le Dakar. En teamleider Hans Bekx uit Mariaheide investeerde enkele miljoenen euro's voor het benodigde materieel.

,,We wisten dat onze speciale DAF-trucks op enkele onderdelen niet voldeden aan de regels die de organisatie stelt. Maar ook was ons beloofd dat we hiervoor ontheffing zouden krijgen. Uiteindelijk bleek de man die hiervoor onze papieren in orde moest maken, ergens ver weg aan het skiŽn was en niet in staat bleek om de drie stempels te zetten om de vrijstelling te accorderen", vertelt Brusselers als hij weer aan het werk is in zijn garagebedrijf aan de Kruisbroeksestraat.

Cynisme klinkt door als de Boxtelaar vertelt over wat hij in Lissabon heeft meegemaakt. ,,Ik denk dat we gewoon geboycot zijn door de Russen en de Fransen. We zijn aan het lijntje gehouden met de belofte dat het allemaal wel goed zou komen. Niet dus!" Twee dagen voordat de rally op nieuwjaarsdag van start zou gaan, kregen de leden van Hans Bekx Teamsport te horen dat hun papieren niet in orde waren en dat hun voertuigen gekeurd moesten worden. Uiteindelijk is die keuring niet eens uitgevoerd.

HOPEN OP 2007
Vorig jaar werd Hans Bekx Teamsport op de slotdag van de Dakar-rally gediskwalificeerd omdat zijn truck met een kunststof bumper was uitgerust in plaats van een stalen. Dit jaar zou Bekx een ontheffing krijgen voor speciale veerbladen en een intercooler die niet aan de eisen voldeden. Die belofte werd niet nagekomen door de Franse organisatie van Le Dakar, de FIA.

Brusselers denkt net als zijn teamleider dat de DAF-trucks geboycot worden, maar weet dat hij die beschuldiging niet hard kan maken. Dat ook de trucks van Jan de Rooij uit Son niet van start mochten gaan is daarvoor tekenend, stelt Brusselers. ,,Blijkbaar presteren onze trucks te goed..."

Als Hans Bekx besluit om tijdens de volgende editie van de Dakar-rally opnieuw van de partij te zijn, hoopt de Boxtelse chauffeur ook deel uit te maken van het team. ,,Binnen nu en twee weken neemt Bekx een besluit. Natuurlijk zijn we met z'n allen teleurgesteld over wat er is gebeurd, maar dat betekent niet dat we ons voorgoed uit het veld laten staan. Veel is afhankelijk van onze sponsors. Maar ik heb er vertrouwen in dat ze hun geld dat voor dit jaar was toegezegd, willen benutten voor de uitrusting van ons team in 2007. De eerste geluiden daarover zijn bemoedigend."

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Zo ziet teleurstelling eruit. De deelname van de Boxtelse truckchauffeur Alex Brusselers aan de woestijnrally Le Dakar ging uiteindelijk niet door. Vlak voor vertrek kreeg de equipe van Hans Bekx Teamsport in Lissabon te horen dat de DAF-trucks werden gediskwalificeerd. En dus keerde het team, waarvan Brusselers als bestuurder van een servicetruck deel uitmaakte, gedesillusioneerd huiswaarts.
5 januari 2006

Print deze pagina

Terug