RECONSTRUCTIE PROVINCIALE WEG IN APRIL KLAAR

Asfalt op Kapelweg wacht op weggebruikers

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Beeld van het kruispunt Kapelweg-Luissel. Het nieuwe fietspad wordt met een grote lus rond de Willibrorudskapel geleid en gaat vervolgens in kaarsrechte lijn richting Haaren.

De reconstructie van de Kapelweg is halverwege. De provinciale weg tussen Boxtel en Haaren is voorzien van asfalt tussen Willibrorduskapel op Luissel en De Posthoorn. Naast de Kapelweg is een breed fietspad aangelegd dat reeds gebruikt wordt door fietsers en wandelaars. Autoverkeer blijft voorlopig taboe.

Na een jarenlange voorbereiding gaf de provincie Noord-Brabant dit jaar opdracht voor de reconstructie van de Kapelweg. De drukke verkeersader tussen Boxtel en Haaren, die veelvuldig wordt gebruikt door vrachtverkeer met bestemming bedrijventerrein Ladonk, krijgt een asfaltlaag. De weg wordt ingericht als 60-kilometerzone en wordt volgens wethouder Wim van Erp voorzien van verkeersremmers. Het fietspad vergroot de veiligheid voor het langzaam verkeer; de Kapelweg wordt vooral vaak gebruikt door scholieren en recreatieve fietsers.

De omleiding voor het autoverkeer blijft in de kerstvakantie intact. Eerder wilde de provincie de omleiding tijdelijk opheffen, maar vorige week werd bekend dat de Kapelweg afgesloten blijft. De vrees bestond dat het tijdelijk opheffen van de omleiding na de jaarwisseling tot verwarring zou kunnen leiden.

Na de vakantie moet de weg immers weer gedeeltelijk afgesloten worden vanwege de tweede fase van de reconstructie. ,,Het tijdelijk opheffen van de omleiding brengt veel werkzaamheden met zich mee", vertelde wethouder Van Erp vorige week. ,,Het zou betekenen dat we voor een periode van twee weken alle borden moeten afplakken of weghalen."

De reconstructie van de Kapelweg en de aanleg van het fietspad verloopt voorspoedig. De provincie Noord-Brabant hoopt de werkzaamheden in april af te ronden. Daarna wordt de omgeving van de weg opnieuw ingericht. Alle bomen langs de Kapelweg zijn voorafgaand aan de reconstructie gekapt. Het geeft de kaarsrechte weg momenteel een troosteloze aanblik.

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Het fietspad langs de Kapelweg is grotendeels klaar en is reeds in gebruik bij fietsers en wandelaars. Voor gemotoriseerd verkeer geldt nog altijd een omleiding.
29 december 2005

Print deze pagina

Terug