JURIDISCHE AFWIKKELING VERGT MEER TIJD

Koopcontract Gasunie nog niet getekend

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: De verkoop van het Boxtelse Gasuniecomplex aan exploitant Willem Schellekens van recreatieplas De Langspier heeft meer voeten in aarde dan was voorzien. Dat een koopovereenkomst van de baan zou zijn, ontkennen beide partijen.

Exploitant Willem Schellekens van recreatieplas De Langspier heeft nog steeds geen handtekening gezet onder de overeenkomst om het kantorencomplex van Gasunie aan het Essche Heike over te nemen. Dat de overname van de baan zou zijn, zoals deze week in Boxtel viel te beluisteren, wordt door beide partijen ontkend.

,,Het meet- en regelstation moet ook na de verkoop voor ons goed toegankelijk blijven. Vandaar dat we de tijd nemen om dit juridisch goed op papier te zetten", meldt woordvoerder Jan Boon van Gasunie vanuit Groningen.

Schellekens bevestigt dat de juridische afwikkeling van de koopovereenkomst meer tijd in beslag neemt dan verwacht. Toch maakt hij zich daarover niet druk. ,,Als de koop eenmaal rond is, wacht ons nog een lange procedure om het bestemmingsplan aan te passen bij de gemeente en de provincie. Die paar maandjes extra zullen me de kop niet kosten", stelt Schellekens laconiek.

NOG GEEN TERMIJN
Vlak voor Kerstmis 2004 werd bekend dat Schellekens met Gasunie in onderhandeling was om het grotendeels leegstaande kantoorcomplex en het omringende perceel over te nemen. De recreatieondernemer wil in het pand het activiteitenaanbod van De Langspier uitbreiden. Eind vorig jaar bereikten Schellekens en de Gasunie een mondeling akkoord en werd verwacht dat de ondertekening van het koopcontract 'binnen enkele weken' kon plaatsvinden.

In augustus hoopte Schellekens opnieuw binnen afzienbare tijd een handtekening te kunnen plaatsen. Op de vraag binnen welke termijn de koopovereenkomst bekrachtigd zal worden, wilde woordvoerder Boon geen uitspraak doen: ,,Er is echter geen reden om te veronderstellen dat de koop niet doorgaat."
15 december 2005

Print deze pagina

Terug