ARSEN PODJAN KAMPIOEN VEDERGEWICHT

Boxtelaar wint NK boksen

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Vedergewicht Arsen Podjan uit Boxtel veroverde maandag 28 november het Nederlands kampioenschap boksen. (Foto: De Firma Fotografie).

Arsen Podjan (18) uit Boxtel heeft maandagavond in Rotterdam het Nederlands kampioenschap boksen in de A-klasse vedergewicht (tot 57 kilo) gewonnen. Met 4-1 versloeg Podjan zijn rivaal, de een jaar oudere Michael Steenbakkers uit Eindhoven.

Moest Podjan vorig jaar nog zijn meerdere erkennen in Steenbakkers, maandagavond had de Eindhovenaar in het Rotterdamse sportcomplex Schuttersveld geen schijn van kans. Het Boxtelse bokstalent maakt zich nu op voor een wedstrijd in Berlijn op 10 december en het Europees kampioenschap waaraan hij volgend jaar deel mag nemen.

Podjan weet nog niet waar het EK wordt georganiseerd en hoopt dat hij over de vereiste reisdocumenten kan beschikken. Vier jaar geleden kwam hij vluchteling vanuit Azerbeidjan naar Nederland. Sinds tweeŽnhalf jaar woont hij in Boxtel.

De bokser uit Boxtel traint dagelijks bij de Bossche boksschool Olympia en wordt daar, net als de succesvolle Husnu Kocabas, begeleid door Henny Mandemaker. Podjan volgt in Tilburg de sportopleiding CIOS. Zijn deelname aan het NK in de vedergewichtklasse dankt de Boxtelaar aan eerdere titel bij de nieuwelingen en in de C- en B-klasse. Podjan heeft inmiddels 25 wedstrijden gebokst, waarvan hij er slechts drie verloor.
24 november 2005

Print deze pagina

Terug