CELLO NAAR WOONCOMPLEX AAN MOLENSTRAAT

Dolblij met nieuw onderkomen
aan Dommel

© 2005 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Beeld van het nieuwe wooncomplex van zorginstelling Cello aan de Molenstraat in Boxtel. Bewoner Rinus van Hoof (geheel links) en clustermanager Leni Schimmel van Cello zijn in een geanimeerd gesprek verwikkeld, terwijl Kees van Haaren (geheel rechts) voor zijn toekomstige appartement poseert samen met medebewoner Gerard van Schaijk.

Op de plek aan de Molenstraat waar de brandweerkazerne van Boxtel gevestigd was, is een fraai appartementencomplex verrezen voor zestien bewoners van zorginstelling Cello. De bouwtijd heeft in totaal ongeveer veertien maanden in beslag genomen. Maandag 28 november wordt het gebouw officieel overgedragen aan Cello. Brabants Centrum ging deze week alvast een kijkje nemen met de bewoners.

De toekomstige bewoners moesten er lang op wachten, maar in januari gaan zij dan eindelijk verhuizen van hun huidige verouderde onderkomen aan de Baroniestraat naar de nieuwe locatie aan de Molenstraat. Het fraai vormgegeven pand ligt aan de Dommel en vanuit het gebouw hebben de bewoners uitzicht op de Sint-Petruskerk. In 1998 waren er al plannen om de bewoners van Cello te verhuizen naar het nieuwe complex. Twee jaar later, in 2000, liet de Inspectie voor de Volksgezondheid weten dat de appartementen aan de Baroniestraat niet meer voldeden. Er moest dus iets gebeuren en de locatie van de oude brandweerkazerne werd aangewezen als de plek waar de nieuwbouw gerealiseerd moest worden.

In mei van dit jaar werd het hoogste punt bereikt van het complex, waarbij clustermanager Leni Schimmel liet weten dat het nog wel een aantal maanden zou gaan duren voordat de bewoners hun woning konden betrekken. ,,Het wordt eind november, december of met een beetje pech januari voordat we er echt intrekken, maar het moet ook niet te snel gaan, want de bewoners hebben nog tijd nodig om de inrichting te bepalen", zei Schimmel toen.

STULPJE
De bewoners moeten nog steeds even geduld hebben voordat ze in januari naar hun nieuwe stulpje verhuizen, maar ze zijn al lang blij dat het binnenkort dan eindelijk gaat gebeuren. ,,We hebben in oktober nog een kijkdag gehad en maandag mogen we weer naar het gebouw. Het is echt zo mooi, je kijkt echt je ogen uit", liet bewoner Rinus van Hoof gisteren weten. ,,Ik heb het altijd goed gehad aan de Baroniestraat, waar ik inmiddels 34 jaar woon, maar ik ben echt blij dat we straks naar de Molenstraat gaan."

Ook zijn medebewoners Kees van Haaren en Gerard van Schaijk kijken uit naar het moment dat ze hun nieuwe appartement mogen betrekken. Samen met clustermanager Schimmel toog het drietal gisteren naar de Molenstraat om het onderkomen te bezichtigen. Daar werd duidelijk dat er nog wel het een en ander moet gebeuren voordat de bewoners hun appartement kunnen betrekken, vooral qua afwerking. ,,Volgende week komen de schilders en wordt de vloerbedekking gelegd. Zij hebben ongeveer drie weken nodig om hun werk af te ronden", gaf Schimmel aan tijdens een rondleiding door het gebouw.

De kamers van de bewoners verschillen in grootte, maar meten gemiddeld ongeveer dertig tot vijfendertig vierkante meter. Zowel op de begane grond als de eerste verdieping gaan zes bewoners wonen en op de tweede verdieping vier; vijftien van hen wonen nu nog in het gebouw aan de Baroniestraat en één toekomstige bewoner verhuist van de locatie Haarendael in Haaren naar Boxtel.

Schimmel: ,,Er komt op de begane grond en de eerste verdieping een keuken en een gemeenschappelijke woonruimte; op de tweede verdieping is een ruimte die als keuken en woonkamer gebruikt kan worden. De bewoners mogen overigens zelf beslissen of ze samen met de anderen eten of dat ze de maaltijden in hun eigen kamer nuttigen. Dat hebben ze in een woonwensengesprek aan kunnen geven."

WOONWENSEN
Volgens Schimmel hebben de bewoners in het woonwensengesprek ook duidelijk gemaakt met wie ze willen samenwonen op hun verdieping en waar; aan de straatkant of met uitzicht op de Dommel. Daarnaast hebben ze ook een grote stem gehad in de inrichting van de keuken en woonruimte op hun verdieping en mogen ze zelf bepalen hoe hun appartementen eruit gaan zien.

Schimmel: ,,In het gebouw aan de Baroniestraat hebben niet alle bewoners de beschikking over een eigen douche en toilet. Hier is dat wel het geval. De kamers verschillen in grootte, maar zijn allemaal voorzien van een keuken en badkamer. Op elke verdieping komt bovendien een wasmachine."

Bewoner Rinus van Hoof was gisteren zichtbaar in zijn nopjes met het nieuwe complex en met name met zijn appartement op de tweede verdieping dat is uitgerust met een grote glazen wand. Vanuit zijn appartement kijkt hij uit op het grote balkon bij de gemeenschappelijke woonruimte en heeft hij uitzicht op de Molenstraat. ,,Mijn televisie en bankstel komen bij het raam te staan. Dan kan ik mooi naar buiten kijken", aldus Rinus.

,,Ik ben gek op plantjes, die wil ik ook in mijn kamer gaan zetten en misschien ook op het balkon. Deze kamer is nog groter dan die in de Baroniestraat. Het is echt prachtig dat ik hier mag gaan wonen. Ik kan bijna niet wachten tot het zover is."




24 november 2005

Print deze pagina

Terug